Pirmajame laidos pasakojime – pažintis su Paryžiuje gyvenančiu Henriku Juškevičiumi, pasaulyje vadinamu televizijos guru. Jis padarė genialią karjerą nuo eilinio LTV inžinieriaus iki vieno svarbiausio asmens pasaulinėje UNESCO organizacijoje. Jam ranką spaudė Michailas Gorbačiovas ir kiti pasaulio galingieji. Su JAV magnatu Tedu Terneriu jis pakeitė pasaulio istoriją - bičiuliškai pasikalbėję jie nusprendė surengti “Geros valios” žaidynes. Už nuopelnus laisvai žiniasklaidai jis vienintelis iš lietuvių yra gavęs prestižinį JAV apdovanojimą “Emmy”.

Laidos žiūrovai taip pat kviečiami pasilinksminti Notting Hillo karnavale. Londone tai yra vienas įžymiausių vasaros pabaigos renginių, vykstantis jau daugiau nei 40 metų. Jis prasidėjo nuo emigrantų iš Trinidado ir Tobago, kurie konservatyvioje Britanijoje pradėjo siautėti savaip - Karibų dvasia. Dabar šis karnavalas išsirutuliojo iki įvykio, kuris per dvi dienas Londonui padaro beveik 100 milijonų svarų sterlingų apyvartą.

Laidoje “Arti toli” – spalvingas šurmulys, tūkstantinės minios, karnavalo istorija ir evoliucija bei nepakartojama Karibų virtuvė. Trečiajame reportaže LTV žiūrovai, kurių daugelis neabejotinai girdėjo apie Šengeno sutartį, kviečiami susipažinti ir savo akimis pamatyti, kas yra pats Šengenas. Laidoje – intriguojanti ekskursija į mažą miestelį Prancūzijos ir Vokietijos pasienyje: kuo jis ypatingas ir kuo skiriasi gyvenimas ten nuo kitu mažų Europos miestelių?

Pasakojimus iš pirmų lūpų laidai “Arti toli” rengia užsienyje gyvenantys ir dirbantys Lietuvos televizijos profesionalai: Londone Beata Nikolson, Olandijoje Ieva Kašauskaitė ir Belgijoje Linas Balsys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją