Papildomų leidimų norint rodyti TV3 kanalą, per kurį bus transliuojamos visos Lietuvos rinktinės dvikovos, prireikė nuo. liepos 1 d., kai įsigaliojo naujos Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, kurios suteikia teisę nacionaliniams kanalams prašyti mokesčio iš trečiųjų šalių už kanalo retransliavimą, deklaruoja „Viasat“ atstovai.

Tačiau ne visi barai ar restoranai stebi įstatymų pasikeitimus, tad naujovės tapo nemalonia staigmena, juolab kad „Viasat“ ir jos partnerė „Hoist Technology“ (HT) į pagalbą legalizuojant rinką pasitelkia antstolius ir pan.

Eglė Dilkienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) vykdomoji direktorė, sako, kad informacija apie TV3 rodymo apmokestinamą buvo staigmena, nes su HT tartasi tik dėl „Viasat Sport Baltic“ licencijos įsigijimo. Asociacija, neturėdama aiškios informacijos, kodėl reikia mokėti, jos negali suteikti ir savo nariams, todėl jau ir nelinksmai juokauja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją