Pusketvirtų metų žiniasklaidos etiką sergėjęs G.Songaila spaudos konferencijoje penktadienį išdėstė perėjimo į politikų stovyklą motyvaciją: pasak jo, dabar "visuomenei trūksta pasitikėjimo savo jėgomis, tautinės savimonės, todėl laikas grįžti prie tų vertybių, kurios visus mus vienija".

"Akivaizdu, kad tokioje situacijoje žmonės, kurie turi patirtį politikoje, neturėtų sėdėti sudėję rankas", - tvirtino G.Songaila, pasirinkęs misiją "grąžinti etikos ir dorovės kriterijus į politiką".

G.Songaila praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje ir paskutiniojo dešimtmečio pradžioje dalyvavo Lietuvos Sąjūdžio, tuometinės Nepriklausomybės partijos veikloje.

Lietuvių tautininkų sąjungą pasirinkęs politikas teigia, kad ši partija -"pati tradiciškiausia", iki šiol nepelnytai buvusi šešėlyje. Tačiau dabar, pasak G.Songailos, "atėjo jos eilė pasireikšti". Formaliai partija turi virš 3 tūkst. narių, aktyvių - apie 1,5 tūkst.

G.Songaila teigė būsiąs "eilinis šios partijos narys", taip pat ketina padėti organizuoti rinkimų į Seimą kampaniją šiemet rudenį. Pats G.Songaila balotiruosis į Seimą vienmandatėje apygardoje.

Pasak jo, Lietuvių tautininkų sąjunga dalyvaus rinkimuose "gana plačioje koalicijoje", kurios sudėtis bus paskelbta liepos 6 dieną Vilniuje. G.Songaila teigė negalintis atskleisti koalicijos narių, tačiau paneigė, kad ji turi ką nors bendra su nušalinto nuo prezidento pareigų Konstitucijos pažeidėjo Rolando Pakso kuriama koalicija.

BNS žiniomis, Lietuvių tautininkų sąjunga ketina sudaryti koaliciją su dar dviem-trim partijom, tarp jų - Romualdo Ozolo vadovaujama Nacionaline centro partija. Tai BNS patvirtino ir R.Ozolas, ir Tautininkų sąjungos atsakingasis sekretorius Algimantas Birbilas.

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos pirmininko pareigas paliekantis G.Songaila sakė žurnalistams, kad jo įpėdinis šiame poste bus "kas nors iš komisijos narių". Naujasis pirmininkas tikriausiai bus paskirtas rugpjūčio mėnesį.

Pagrindinė komisijos funkcija yra stebėti, ar žiniasklaida nepažeidžia žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso, spręsti, ar per visuomenės informavimo priemones skleidžiama informacija nėra priskirtina pornografinei, smurtinei, ar nekursto tautinės nesantaikos.

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos veiklą finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, kuris yra atskaitingas Seimui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją