Organizacijos "Freedom House" paskelbtame pasauliniame 2011 metų reitinge Lietuva dalijasi 36-39 vietomis, o pernai buvo 32-36 pozicijose iš 196.

Pagal pirmadienį paskelbtus rezultatus, Lietuva, kaip ir anksčiau, pateko į šalių grupę, kur spauda yra laisva. Šiai grupei priklauso 68 pasaulio valstybės.

Lietuvos reitingas įvertintas 22 balais, kur 0 gali būti geriausias įvertinimas, o 100 - blogiausias. 2010 metų reitinge balas buvo minimaliai geresnis - 21.

Per tyrimą vertinama teisinė bazė, politinė ir ekonominė aplinka.

Tarp Vidurio ir Rytų Europos šalių bei žlugus Sovietų Sąjungai susikūrusius valstybių Lietuva atsidūrė trečioje vietoje kartu su Slovakija po Estijos ir Čekijos. Po jų rikiuojasi Lenkija, Slovėnija (25 reitingo balai), Latvija (26), Vengrija (30).

Kitos regiono valstybės įvertintos daug blogiau - jose, tyrimo sudarytojų vertinimu, spauda laisva iš dalies arba nėra laisva.

Rusija pasauliniame reitinge užėmė 173 vietą, Baltarusija liko 190 vieta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją