Pasibaigus vienerių metų L. Slušnio kadencijai, pirmininką LŽLEK rinko iš vieno kandidato. Antrąkart vadovauti komisijai nesiveržė ir L. Slušnys, tačiau jis aiškina laikęsis principo, kad kažkam reikia prisiimti atsakomybę. L. Slušnio pavaduotojas bus renkamas kitame posėdyje.

„Kad kartais iš sprendimų ir šaipomasi, visgi komisijos sprendimai yra girdimi. Kai kuriuos jie erzina, kai kam su jais sunku susitaikyti – daliai atrodo, kad jie vieni teisūs. Tenka atkreipti dėmesį, kad, nepaisant putojimo, kai kurios žiniasklaidos priemonės ėmė keistis“, - DELFI sakė L. Slušnys.

Pirmus vadovavimo komisijai metus L. Slušnys įvardijo kaip intensyvius ir įdomius. Visgi jis sako prieš žmones besijaučiąs kaltas dėl to, kad besikreipiančiųjų skundai nagrinėjai per ilgai.

Didžiuliu žingsniu L. Slušnys laiko pasistūmėjimą įstatymu įtvirtinant, kad leidiniai, pažeidę profesinę etiką, negalėtų dalyvauti viešuosiuose konkursuose.

L.Slušnys teigė, kad kartais jaučiasi gyvenantis įvaikio teisėmis – organizacija iki šiol neturi savo biudžeto, nėra įkūrusi viešosios įstaigos. Tokia organizacijos padėtis numatyta įstatymu.

LŽLEK – viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų savitvarkos institucija, 15 komisijos narių skiria visuomeninės institucijos. Komisija rūpinasi žurnalistų profesinės etikos ugdymu, nagrinėja jų padarytus profesinės etikos pažeidimus, nagrinėja žurnalistų ir viešosios informacijos rengėjų ar leidėjų tarpusavio ginčus dėl Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso pažeidimų. Į LŽLEK gali kreiptis visi suinteresuoti asmenys.

Šiuo metu LŽLEK dar priklauso Inga Abramavičiūtė, Leonas Remeika, Aušvydas Belickas, Gražina Daukšaitė, Viktoras Trofimišinas, Artūras Matusas, Mindaugas Nastaravičius, Laima Abromaitytė, Sigitas Židonis, Zenonas Kiudulas, Ramutė Šimukauskaitė, Tautvydas Musteikis, Aldona Žemaitytė Petrauskienė, Aistė Žilinskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)