Amerikiečių satyrinio animacinio serialo žvaigždė Homeris dirba Springfyldo atominėje elektrinėje ir reguliariai su savimi nešiojasi (ir neretai pameta) dienos šviesoje spindinčius metalus. Elektrinė yra beveik neprižiūrima, o žioplas herojus Homeris dažnai darbe užmiega. Toks įvaizdis tikrai sunkiai suderinamas su vaizdais iš Fukušimos jėgainės, kur avarijos padarinius ryžtingai likviduoja japonų darbininkai.

Po savaitgalio rinkimų, per kuriuos Vokietijos Žaliųjų partijai atiteko vienos federalinės žemės kontrolė, televizija „ProSieben“ teigia ketinanti nuodugniai ieškoti turinio, kuris siejamas su užsienio (Japonijos) įvykiais.

„Vykstant tokiems dalykams Japonijoje neketiname rodyti nieko, kas yra susiję su branduolinėmis problemomis“, – sako „ProSieben“ atstovė spaudai Stella Rodgers. Ji teigia, kad televizija kol kas neatšaukė jokių serijų, tačiau stebi siužetus su humoru, kuris dabartinėmis aplinkybėmis pasirodytų labai jautrus.

Šiuo metu tikrai ne laikas juoktis iš plutonio prespapjė, žuvų su trimis akimis ar suskilusių aušinimo bokštų, apklijuotų kramtoma guma. Visa tai galima rasti „Simpsonų“ vadinamajame „branduoliniame“ humore.

Nors vokiečiai yra vieni stipriausių branduolinės energetikos priešininkų Europoje – tai atspindi jų Vyriausybės sprendimas saugumo patikroms uždaryti septynias atomines elektrines – jie yra ne vieni tokie.

Austrijos transliuotojas ORF pirmadienį paskelbė iš savo tinklelio pašalinęs keletą „Simpsonų“ serijų.

„Dėl pagarbaus jautrumo „Simpsonų“ serijos šiuo metu yra peržiūrimos, o kai kuriais atvejais pašalinamos iš mūsų programos, – teigė ORF filmų ir serialų padalinio vadovė Andrea Bogad-Radatz. – Turint galvoje atominę katastrofą Japonijoje būtų nepadoru rodyti serijas šia tema“.

ORF atšaukė dvi serijas, kurių vienoje žmonės miršta apsinuodiję radiaciją, ir kitą, kurioje juokiamasi iš branduolinių krizių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją