Tačiau dėl vieno tikrai žinome - laidos metu žiūrovai įsitikins, kad auginti dvynukus – ne tik didelis džiaugsmas, ir daug kantrybės reikalaujantis darbas.

Pasak laidos rengėjų, dar nė vieno filmavimo metu per dvejus metus vaikai nebuvo sukėlę tokio didelio šurmulio. Laidos režisierius tik susiėmė už galvos.

Pirmoji “Maximanijoje” užduotis atlikinės “Dviračio šou” vedėjos Kristinos Savickytės šeima – vyras Linas, viešųjų ryšių specialistas, ir dukros Justė su Gabija, nenuoramos dvynukės, rugsėjo pirmąją švęsiančios ketverių metų gimtadienius. Filmavimo metu Kristinos dvynukės visai nekreipė dėmesio į kameras, bendravo su mama, kandžiojo jai ranką, o tėčiui, kad nekalbėtų, buvo užėmę burną.

Kristinai teko užduotis mintinai išmokti atstumus tarp šimto Lietuvos miestų. Studijoje per 90 sekundžių jai reikės pasakyti 15 atstumų. “Dviračio šou” vedėjos šeima nori laidoje laimėti namų kino sistemą.

Dailydėnų šeima iš Panevėžio “Maximanijoje” rengiasi laimėti skaitmeninę filmavimo kamerą. Dailydėnų dvynukams Novilei ir Ugniui treji metukai: jiems įdomu viskas, kas nauja, jiems patinka būti gamtoje, o ypač jie domisi varlėmis. Filmuoti Novilę ir Ugnių studijoje buvo tiesiog katastrofa: vaikai nė minutės nenusėdėjo, lakstė, šokinėjo ir dūko.

Dailydėnų šeimai teko užduotis važiuoti dviračiu atsisukus nugara į priekį. “Maximanijoje” šeimai reikės 5,5 m skersmens rate apvažiuoti tris ratus. Užduoties laikas neribojamas. Užduotis bus neįvykdyta, jei žaidėjas išvažiuos iš rato, nukris nuo dviračio ar kojomis palies žemę.

Kita šeima iš Panevėžio – Brusokai – augina šešerių metų dvynes Gabrielę ir Beatričę bei vyresnį jų brolį, devynerių Dovydą. Brusokų šeima svajoja laimėti skaitmeninę filmavimo kamerą. Jiems teko užduotis mėtyti lazdas į taikinį. Ši užduotis panaši į tradicinį škotišką žaidimą.

Kviečiame ir jus siūlyti savo užduotį “Maximanijoje” dalyvausiančioms šeimoms. Šio straipsnio komentaruose parašykite užduotį ir jos įvykdymo sąlygas: laiką, bandymų skaičių ir t.t. Jei užduotis specifinė, galite nurodyti žmogų, kuris galėtų pademonstruoti, kaip užduotis atliekama. Pageidautina, kad užduoties įvykdymo laikas nebūtų ilgesnis nei 5 minutės. Taip pat galite rašyti elektroninius laiškus tiesiai laidos kūrėjams: maximanija@lnk.lt