Prieš dvikovą dainininkė sakė, jog eidama į pusfinalį bandys nepralaimėti, tačiau jai nepadėjo nei pačios sumodeliuoti itin seksualūs drabužiai, nei su drauge Asta Pilypaite kartu sudainuota liaudies daina. Burtai lėmė „Ventukams“ pirmiesiems pradėti kovą.

Santūriai pradėję savo pasirodymą daina „Giminės“ „Ventukai“ iš karto sulaukė žiūrovų paramos. Už juos, matyt, balsavo ne tik giminės, bet ir artimieji, ir gal net tolimieji, nes muzikantai surinko net 1114 balsus. Gintarei su daina „Pasislėpsiu toli“ pasisekė prasčiau – 564 balsai.

Antrojoje kovoje Gintarė sudainavo garsųjį „Debesėlį“ ir pelnė žymiai daugiau žiūrovų skambučių- 1323, tačiau „Ventukų“ gerbėjai nenusileido. Už dainą „Dobiluos“ jie surinko 1641 balsą ir laimėjo antrąją kovą.

Trečioji kova Gintarei buvo lemiama. Ją pralaimėjusi atlikėja prarastų galimybę laimėti dvikovą ir patekti į finalą. Deja, taip ir atsitiko. Už „Ventukų“ sudainuotą melodijų pynę „Tylus vakaras“ gauti 1244 skambučiai, o už Gintarės „Gitara“ – 789.

Ketvirtoje kovoje Gintarė gerbėjams pasiūlė savo repertuaro naujieną „Svajoklis“. NML komisaras net kreipėsi į žiūrovus ragindamas Gintarei skirti bent vieną tašką, tačiau jo pelnyti dainininkei ir šį kartą nepavyko. „Ventukai“ su daina „Krikštynos“ laimėjo 768:1103.

Penktajai kovai Gintarė paruošė staigmeną – į sceną kartu sudainuoti liaudies dainą „Sėdžiu po langeliu“ pakvietė savo kolegę Astą Pilypaitę. Tačiau „Ventukai“ ir paskutinėje kovoje neleido varžybų konkurentei užsidirbti bent vieno taško. Sudainavę „Takelis veda namo“ jie laimėjo 929:696 ir varžybos baigėsi rezultatu 5:0 Ventos miestelio pasididžiavimo „Ventukų“ naudai.

Kitą trečiadienį LNK žiūrovų laukia antrosios pusfinalio serijos varžybos. Jose jie išrinks kas – Edmundas Kučinskas ar „Rondo“ finale varžysis su „Ventukais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją