Registrų centro duomenimis, nėra bendrovės pavadinimu „Diena media group“.

„Hermis Capital“ partneris ir vienas akcininkų Nerijus Dagilis DELFI patvirtino, kad iš tiesų praėjusių metų pabaigoje „Hermis Capital“ turėtas „Diena media news“ akcijas pardavė UAB „Stornas“.

„Tokiu atveju aš manau, kad jis (ministras – DELFI) yra labai blogai informuotas žmogus. Mes neturime nė vienos akcijos. Man keista, kad tokio lygio pareigūnai yra taip blogai informuoti“, – apie ministro pateiktus duomenis sakė jis.

N. Dagilis sakė nežinąs, kodėl atnaujinti duomenys nėra pateikti Registrų centrui. „Nežinau, kodėl įmonės administracija nėra pateikusi duomenų, tai yra jų, o ne mūsų pareiga“, – komentavo jis.

Registrų centro duomenimis, vienintelis „Storno“ akcininkas yra Vytis Gudavičius, kuriuos juo tapo praėjusių metų gruodžio pradžioje. Prieš tai akcininkas buvo Vytautas Žirgulis, įmonės akcijas valdęs nuo 2010 m. birželio.

2008 m. Kaune registruotas „Stornas“ teikia audito ir buhalterines paslaugas, o 2009 m. gavo 9,3 tūkst. Lt pelno.

Kitas akcininkas apie sandorį nežino

Registrų centro turimais rugsėjo mėnesį pateiktais duomenimis, „Diena media news“ akcijas valdo bendrovės „Baltijos įmonių finansai“, „Hermis capital“ ir „Loksitum“. Pastaroji įmonė šiuo metu yra likviduojama.

Pagal pateiktus duomenis, „Baltijos įmonių finansai“ valdė 50,15 proc., „Hermis capital“ – apie 27 proc., „Loksitum“ – apie 23 proc. akcijų.

„Pažymoje“ taip pat minima, kad 2010 m. gegužę „Hermis capital“ pardavė 50,15 proc. „UAB Diena media news“ akcijų „Baltijos įmonių finansams“, o sandorį visiškai finansavo „Ūkio bankas“.

Vienintelis „Baltijos įmonių finansai“ akcininkas Andrius Stepanavičius DELFI sakė, kad akcijos ministro „pažymoje“ minėtiems verslininkams nebuvo parduotos.

„Mes tokios informacijos bendrovėje neturime, kad būtų įvykęs kažkoks sandoris“, – teigė jis.

„Diena Media news“ valdo laikraščius „Vilniaus diena“, „Kauno diena“, laikraštį „Klaipėda“, žurnalą „TV diena“, žurnalą „The Economist. Pasaulis 2008 metais“ bei portalus „diena.lt“, „kaunodiena.lt“ ir „kl.lt“.

Panašių pavadinimų bendrovės „Diena media print“ ir „Diena media“ jau yra bankrutavusios.

DELFI primena, kad verslininkas G. Žiemelis buvo didžiausias bankrutavusios skrydžių bendrovės „FlyLAL“ akcininkų.

Jis yra vienas iš įmonių grupės „Žia valda“ akcininkų, kuriai priklauso užsakomųjų aviacijos sektoriuje dirbančios įmonės, tarp kurių yra skrydžių bendrovė „Small planet airlines“, nekilnojamojo turto maitinimo paslaugų įmonės.

Arūnas Miknius yra bendrovės „Keiinvestment“ direktorius ir akcininkas. Ši bendrovė anksčiau buvo minima kaip viena iš bendrovės „Balsas.lt“ leidiniai“ akcininkų per savo padalinį epasas.lt, tačiau jau praėjusių metų pabaigoje bendrovės vieninteliu akcininku buvo nurodomas Rimantas Miknius, Arūno tėvas.

„Pažymoje“, kurią spausdina alfa.lt, taip pat rašoma, kad 2010 lapkritį vienas G. Žiemelis pardavė „Valstiečių laikraštį“ A. Mikniaus kontroliuojamam „Balsas.lt“.

Vėlgi Registrų centras šių duomenų nepatvirtina. Jo turima informacija rodo, kad balsas.lt valdo bendrovė „Balsas.lt leidiniai“, kurios vienintelė akcininkė buvo Liudmila Ivleva. Ja moteris tapo pernai lapkričio 5 d.

L. Ivleva taip pat yra bendrovės „Mikotel Group“, valdančios viešbučius „Mikotel“, „Comfort Vilnius“ ir „Panorama“, vadovė. Ši grupė priklauso verslininkui R. Mikniui.

Uždarosios akcinės bendrovės apie akcininkų sudėties pakeitimus Registrų centrą turi informuoti per penkias darbo dienas, antraip vadovui gresia administracinė bauda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją