R. Kurienė ir A. Valinskas ves balandžio 30 dieną penkių nepriklausomų šalies televizijų - TV3, LNK, TV4, Tango TV ir TV1 - organizuojamą specialų renginį "Lietuva - šviesiausia Europos valstybė".

A. Valinskas: “Tai, kad vesiu renginį su kitos televizijos laidų vedėja, rodo, kad mūsų televizijos gali ne tik konkuruoti, bet ir vienytis, jei tik reikia. Ramunė – savo srities profesionalė, graži moteris, smagu pabandyti su ja dirbti”.

„Prisipažinsiu, man labai netikėtas šis mūsų duetas ir labai smalsu išbandyti save scenoje su Arūnu Valinsku. Tai bus, ko gero, pats įspūdingiausias TV vedėjų debiutas Lietuvos istorijoje, nes mus vienu metu rodys net penkios televizijos!”, – sako Ramunė Kurienė.

Daugėja renginyje Europos aikštėje koncertuosiančių atlikėjų. Be ŽAS, Marijono Mikutavičiaus, Edmundo Kučinsko, "Amberlife", "Mango", "Delfinų", Gintarės renginyje dainuos Rytis Cicinas, “Pikaso”, “B’Avarija”, Žilvinas Žvagulis.

Finalinę renginio dainą rašo Marijus Mikutavičius, kurią jis sudainuos su legendinės “Anties” lyderiu Algirdu Kaušpėdu.

Tostus už Europą sakys Kristina Kazlauskaitė, Vytautas Šapranauskas, Vytautas Šerėnas, Rimas Šapauskas, Algis Ramanauskas, Remigijus Vilkaitis.

Iš Europos aikštės į dangų pakils balandžiai, simbolizuojantys 25 išsiplėtusios Europos Sąjungos nares.

Renginiui ruošiasi daugiau nei šimtas šokėjų.

Penkios nepriklausomos šalies televizijos - TV3, LNK, TV4, Tango TV ir TV1 - fiestą iš Europos aikštės tiesiogiai transliuos balandžio 30 dieną 20.30 val.

Nepriklausomos šalies televizijos prisijungs prie akcijos "Lietuva - šviesiausia naujosios Europos valstybė". 21.40 val. Europos aikštė pavirs viena didele šviesos instaliacija. Stengsimės, kad Europos aikštė iš palydovo būtų matoma kaip šviesiausia šalies aikštė.

"Lietuvos žmonių laukia įspūdingas reginys - gausiausias linksmintojų pajėgas meta didžiausios šalies nepriklausomos televizijos. Dar nėra taip buvę, kad vieną renginį transliuotų tiek daug kanalų. Tai - dar vienas istorinis įvykis Lietuvos gyvenime", - sako LNK televizijos generalinis direktorius Paulius E. Kovas.

"Šiuo istoriniu Lietuvai momentu turime būti vieningi ir džiaugtis visi kartu. Vieningai į Europos Sąjungą žengiame ir mes",- didžiausių šalies nepriklausomų televizijų susivienijimą Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą proga komentuoja TV3 televizijos generalinė direktorė Vilma Marciulevičiūtė.

“Norime kuo plačiau paskleisti šią džiaugsmo šventę, todėl visiems televizijų žiūrovams ir radijo klausytojams suteikiame galimybę kartu dalyvauti džiaugsmingoje fiestoje”, - sako TV4 generalinis direktorius Raimondas Šeštakauskas.

Lietuvos radijo stotys “Lietus”, “Pūkas” ir “RC2” jungiasi prie bendro nepriklausomų šalies televizijų renginio "Lietuva - šviesiausia Europos valstybė". “Lietus”, “Pūkas” ir “RC2” iš Europos aikštės tiesiogiai transliuos renginį savo klausytojams.

“Norime būti solidarūs su visais, susivienyti bendram tikslui, - sako prie akcijos prisidėjusios radijo stoties “Pūkas” savininkas Kęstutis Pūkas. – Mūsų radijas transliuojamas per palydovą, todėl koncertą girdės ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje”.

“Lietaus” generalinis direktorius Gintaras Zdebskis: “Narystė ES – neeilinis įvykis, vardan kilnių tikslų vienijamės su kitais transliuotojais ir norime būti kartu”.

"Man ypač malonu, kad ES pasitinkame su daina, sykiu su visais Lietuvos žmonėmis, - sako "Radiocentro" grupės radijo stočių vadovas Michailas Garberis. - Ta proga ir nutarėme tiesiogiai transliuoti koncertą per "RC2".

Balandžio 30 dieną visi šalies žmonės 21.40 val. kviečiami 5 minutėms įjungti visus galimus šviesos šaltinius butuose, namuose, darbovietėse, kiemuose ir t.t. Tuo metu iš palydovo kosmose padarytoje nuotraukoje Lietuva, tikėkimės, bus matoma kaip šviesiausia Naujosios Europos valstybė.

Renginys "Lietuva - šviesiausia Europos valstybė" Europos aikštėje (Konstitucijos pr. 7, Vilnius) - nemokamas.

Tiesioginė renginio „Lietuva – šviesiausia Europos valstybė” transliacija – balandžio 30 dieną 20.30 val. per TV3, LNK, TV4, Tango TV ir TV1.