“Žaliojo obuolio“ apdovanojimai už labdaringą veiklą bei juos vainikuosiantis originalus koncertas, skirtas Mamos dienai, įvyks balandžio 29 d., ketvirtadienį, 19.00 val. Kongresų rūmuose Vilniuje, o per Lietuvos televizijos žiūrovai jį išvys gegužės 2 d., sekmadienį 21.00 val.

Šį kartą renginio metu bus išdalinta dešimt “Žaliojo obuolio” statulėlių tokiose nominacijose: “Už pastangas pagerinti pasaulį”, “Niekada neatsisakiusiems padėti”, “Už labdaros idėjos populiarinimą”, “Už bėdą, nupirktą su kaupu”, “Už asmeninį indėlį”, “Už pagalbą paklydusiems”, “Atsiliepusiems anksčiau nei pašaukėme”, “Už padovanotus namus”, “Už broliams paaukotą jaunystę”, “Lietuvos mamų mamai”.

Apdovanojimų ceremoniją, kurią ves E.Mildažytė, pagyvins sentimentų kupinas koncertas, kurio repertuare mamoms skirtos nostalgiškos, puikiai žinomos, tačiau naujai ir netikėtai interpretuotos dainos, atliekamos žymių Lietuvoje dainininkų su savo mamomis, tėčiais ar dukromis.

Žiūrovai tiek salėje, tiek per LTV išvys kaip niekada daug didžiojoje scenoje ir televizijos ekrane debiutuojančių atlikėjų - Ingos Valinskienės, Gintarės Karaliūnaitės, Lino Adomaičio, Editos Mildažytės mamas, Neringos Čereškevičienės tėtį.

Tik šiame koncerte išvysime ir pirmosios Lietuvoje, o gal ir pasaulyje repuojančios mamos Gražinos Pačkauskienės, išauginusios atlikėją Luką, debiutą. Pirmą kartą į sceną kaip dainininkas lips ir muzikos pasaulyje ne naujokas, daugelio populiarių dainų muzikos autorius Mikalojus Novikas, džiazmeno Artūro Noviko tėtis.

Renginyje skambės ir populiarių dainininkų bei jų vaikų duetai - tai Rosita Čivilytė su dukra Agnete Gabalyte, Vladimiras Prudnikovas su dukra Ieva Prudnikovaitė, o Asmik Grigorian dainuos su savo mama Irena Milkevičiūte.

Koncerto žiūrovai specialiuose scenos ekranuose išvys atlikėjų bei jų tėvų ar atžalų vaikystės, paauglystės bei karjeros metų fotografijų retrospektyvas. Žiūrovų laukia ir netikėta scenografija, specialiai renginiui atlikėjams pasiūti drabužiai. Koncerto režisierė - vyriausioji LTV režisierė Asta Einikytė, dizainerė - Asta Eimaitienė.

Per tris sezonus Lietuvos televizijos eteryje pirmoji šalyje gerumą pradėjusi skatinti laida “Bėdų turgus” varguoliams ar sveikatos negalavimų turintiems jau surinko iš viso per 1 milijoną 100 tūkst. litų. Paaukotos lėšos išdalintos įvairioms operacijoms atlikti, ligoms gydyti, buitinei bei kitai technikai ar netgi gyvenamiesiems būstams įsigyti.

Laidos redaktorės per savaitę sulaukia vidutiniškai 20 laiškų su įvairiausiais prašymais. Dosniausias bėdos pirklys paaukojo 72 tūkst. litų, kurių dėka buvo atlikta kohliarinių implantų operacija, grąžinusi mažai mergaitei Linutei klausą. Originaliausia dovana laidoje buvo vokiečių gamybos traktorius.

Laidos “Bėdų turgus” kūrybinė grupė - tai vedėja Edita Mildažytė, redaktorės Edita Tamulienė ir Rasa Urbelytė, reporterės Neringa Skrudupaitė ir Goda Klimavičiūtė, režisierė Danguolė Bivainytė.

Laida yra originalus, Lietuvoje užpatentuotas prodiuserių kompanijos “Makas” produktas, kurio įsigijimu jau išreiškė susidomėjimą ir užsienio televizijos.

Koncerto repertuaras:

1. Irena Milkevičiūtė su dukra “Pamiršti namai” (muz.J.Cechanovičiaus, žodž. D.Teišerskytės)

2. Artūras Novikas su tėčiu ir Jazzland “Gandrai” (muz.M.Noviko, žodž.A.Bukonto)

3. Gintarė Karaliūnaitė su mama “Mama, pasek man pasaką” (muz. ir žodž. G.Karaliūnaitės)

4. Janina Miščiukaitė su vyru ir sūnumi “Senas tėvo smuikas” (muz. G.Abariaus, žodž. G.Zdebskio)

5. Inga Valinskienė su mama “Švelnumas” (muz. A.Raudonikio, žodž. E.Selelionio)

6. Lukas su mama “Sombrero” (muz.L.Pačkausko, žodž. R.Nejelov)

7. Rosita Čivilytė su dukra “Mama” (muz. Bixio)

8. Edita Mildažytė su mama “Motinos valsas” (muz. M.Vaitkevičiaus)

9. Vladimiras Prudnikovas su dukra “Kur aukštas klevas” (muz.A.Raudonikio, žodž. P.Gaulės)

10. Linas Adomaitis su mama “Mama” (muz.O.Vyšniausko, žodž. G.Zdebskio)

11. Neringa Čereškevičienė su tėčiu “Mamos suknelė” (muz. ir žodž. N.Čereškevičienės)

12. “Bobos” “Žalioj stotelėje” (muz.M.Noviko, žodž.A.Saulyno)

13. Visi koncerto dalyviai “Tu numegzk man, mama, kelią” (muz. M.Tamošiūno, žodž.M.Martinaičio)