Europos aikštė (Konstitucijos pr. 7, Vilnius) taps ES fiestos ir linksmybių aikšte, iš kurios šventinę programą tiesiogiai transliuos visos penkios didžiausios šalies nepriklausomos televizijos.

Šventiniame renginyje gros ŽAS, Marijonas Mikutavičius, Edmundas Kučinskas, „Amberlife”, „Mango”, „Delfinai”, Gintarė ir kt. Šmaikštaus geriausi televizijų humoristai – Kristina Kazlauskaitė, Vytautas Šapranauskas, Vytautas Šerėnas ir kt. Renginiui ruošiasi daugiau nei šimtas šokėjų.

Nepriklausomos šalies televizijos prisijungs prie akcijos „Lietuva – šviesiausia naujosios Europos valstybė”. 21.40 val. Europos aikštė pavirs viena didele šviesos instaliacija. Stengsimės, kad Europos aikštė iš palydovo būtų matoma kaip šviesiausia šalies aikštė.

„Lietuvos žmonių laukia įspūdingas reginys - gausiausias linksmintojų pajėgas meta didžiausios šalies nepriklausomos televizijos. Dar nėra taip buvę, kad vieną renginį transliuotų tiek daug kanalų. Tai – dar vienas istorinis įvykis Lietuvos gyvenime”, - sako LNK televizijos generalinis direktorius Paulius E. Kovas.

„Šiuo istoriniu Lietuvai momentu turime būti vieningi ir džiaugtis visi kartu. Vieningai į Europos Sąjungą žengiame ir mes”,– didžiausių šalies nepriklausomų televizijų susivienijimą Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą proga komentuoja TV3 televizijos generalinė direktorė Vilma Marciulevičiūtė.

Balandžio 30 dieną visi šalies žmonės 21.40 val. kviečiami 5 minutėms įjungti visus galimus šviesos šaltinius butuose, namuose, darbovietėse, kiemuose ir t.t. Tuo metu iš palydovo kosmose padarytoje nuotraukoje Lietuva, tikėkimės, bus matoma kaip šviesiausia Naujosios Europos valstybė.

Renginys „Lietuva – šviesiausia Europos valstybė” – nemokamas.

Tiesioginė renginio „Lietuva – šviesiausia Europos valstybė” transliacija – balandžio 30 dieną 20.30 val. per TV3, LNK, TV4, Tango TV ir TV1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją