Šių muzikos profesionalų improvizacijos su „Sindikatu“ padarė įspūdį turbūt net ir tiems žiūrovams, kurie ankstesnių dvikovų metu pagailėdavo savo balsų „G&G Sindikatui“. Po šių, lygiosiomis 2:2 pasibaigusių varžybų, „Baliaus“ šansai patekti į Lygos pusfinalį ir kovoti dėl pusmilijoninio prizinio fondo dalies smarkiai sumažėjo.

Dabar „Balių“, turintį 11 taškų, Gintarė (10 taškų) aplenktų, jei su „Lemon Joy“ sugrotų bent lygiosiomis. Taigi, kas bus antrasis B diviziono dalyvis, kartu su „Rondo“ pateksiantis į pusfinalį, paaiškės jau kitą savaitę po Gintarės ir „Lemon Joy“ dvikovos.

Vakarykštė NML transliacija prasidėjo nuo akcijos „Rūsys“. Šį kartą Lygos komisaras žiūrovams pristatė bene profesionaliausius šios akcijos dalyvius grupę „In Culto“. Po pikantiškai erotiškomis kostiumų detalėmis žiūrovus pralinksminusių vyrukų pasirodymo NML dvikovą pradėjo „G&G Sindikato“ ir „Guerilla Jazz.lt“ jungtinis kolektyvas. Džiazinė – hiphopinė kompozicija „Smoke and bang“ pelnė 504 balsus. „Baliui”, atlikusiam „Rondo“ „koverį“ „Egle, mano sese“ iki pergalės pritrūko vos šešių balsų. 504:499 „Sindikatas“ pelnė pirmąjį tašką.

Antrąją kovą „Balius“ pradėjo italų estrada ir neapsiriko. „Chi sara“ buvo tas kūrinys, kuris įveikė „G&G Sindikato” ir „Guerilla Jazz.lt“ „Join us“. 411:535 „Balius“ išlygino rezultatą 1:1.

Trečioji kova. Jos metu garsioji „Sindikato“ „Vokiečių gatvė“ prisidėjus „Guerilla Jazz.lt“ tapo „German Street“. „Balius“ prisiminė savo nuotaikingąjį „Traktoriuką“, tačiau nors ir kaip „arė, arė traktoriukas“ ir „garsiai dirbo motoriukas“, penkių balsų persvara laimėjo „G&G Sindikatas“. 659:654 ir rezultatas tapo 2:1 „Sindikato“ naudai.

Ketvirtosios, lemiamos kovos metu „Balius“ sudainavo vieną mėgstamiausių lietuvių liaudies užstalės dainų „Kalnuos dainuoja (rageliai uliulijo)“. Prieš šį slaptąjį „Baliaus“ ginklą nieko negalėjo padaryti nei „G&G Sindikatas“, nei „Guerilla Jazz.lt“ atlikę kūrinį „Wanted“. 358:670 laimėjo „Balius“ ir rezultatas tapo 2:2.

Ateinantį trečiadienį NML susitinka Gintarė ir „Lemon Joy“. Po šių varžybų jau bus aiškūs visi keturi NML superfinalo dalyviai. Kas bus tas ketvirtasis atlikėjas, kuris su „Ventukais“, Edmundu Kučinsku ir „Rondo“ bandys pasidalinti daugiau nei pusės milijono litų vertės prizinį fondą, kaip visada lems LNK žiūrovai.

Paaiškėjus finalininkams, NML komitetas skelbia pertrauką prieš superfinalą, kurios metu tris savaites iš eilės vyks precedento neturintis tarptautinis renginys „NML International“. Jame dvi Lietuvos ir dvi Latvijos grupės rungsis dėl geriausios vardo.

„NML International“ Lietuvai atstovaus „B‘Avarija“ ir „Skamp“, o Latvijai – „The Hobos“ ir „A- Europa“. Tarptautinės varžybos bus transliuojamos ir Lietuvoje, ir Latvijoje, už muzikantus galės balsuoti ir Lietuvos, ir Latvijos žiūrovai.

Pirmosiose varžybose balandžio 21 dieną susitiks „B‘Avarija“ ir The Hobos“, antrosiose balandžio 28 dieną – „Skamp“ ir „A- Europa“. Gegužės 5 dieną, kai jau būsime Europos Sąjungos nariai, NML International“ finale dėl Lietuvos ir Latvijos garbės susigrums abiejų dvikovų nugalėtojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją