Trečiadienį Nacionalinės muzikos lygos arenoje spręsis grupės „Balius“ likimas. Vieno komerciškai sėkmingiausių projektų Lietuvoje finansinė padėtis ženkliai pagerėtų, jei jiems pasisektų patekti į NML pusfinalį ir, užėmus prizinę vietą, atsirėžti priklausančią pusmilijoninės vertės prizinio fondo dalį.

Iki pusfinalio „Baliui“ liko paskutiniosios, lemiamos varžybos su „G&G Sindikatu”. Po jų paaiškės, ar dabar trečioje vietoje su 9 taškais esantis kolektyvas pateks į antrąją vietą B divizione ir kartu su pirmoje vietoje nepajudinamai įsitvirtinusiais „Rondo“ dalyvaus tolesnėse kovose dėl prizinio fondo.

Didžiausia „Baliaus“ konkurentė, šiuo metu antrojoje vietoje esanti Gintarė turi 10 taškų ir vienerias nesugrotas varžybas su „Lemon Joy“. „Baliui“, norint patekti į pusfinalį belieka melstis, kad Gintarei nepavyktų nugalėti 4:0, nes surinkusi 14 taškų ji jau nebeužleistų savo vietos „Baliui“, net jei jie ir „sausai“ 4:0 šį trečiadienį įveiktų „G&G Sindikatą“.

Pačių hiphopo propaguotojų situacijos lentelėje šios varžybos iš esmės nepakeistų, kokiu rezultatu jos bepasibaigtų. Šiuo metu paskutinėje lentelės vietoje esanti grupė nei į pusfinalį, nei į specialų prizą nebepretenduoja.

Nepaisant to, pasak grupės vadybininko Justo, paskutinysis „G&G Sindikato” pasirodymas NML turėtų būti išties įspūdingas: „Varžyboms ruošiame specialią programą, kuri, tikimės, bus geras mūsų pasirodymų NML akcentas. Į sceną išeisime drauge su džiazo muzikantų Lino Rimšos ir kompanijos grupe „Guerilla jazz.lt“, - pasakojo Justas, - su šiais muzikantais pradėjome bendradarbiauti besiruošdami džiazo festivaliui „Kaunas Jazz“. Kūriniai, kuriuos atliksim NML bus girdėti tik to festivalio žiūrovams, o kelios kompozicijos bus visiškai naujos. Tikiuosi, NML scena mums nebus per maža, nes čia bus ir gyvi būgnai, ir triūbos, ir bosas, ir klavišai – žodžiu, visa džiazo grupės sudėtis ir mūsų DJ Mamania su trimis vokalistais. Šį kartą scenoje nepasirodys tik Donciavas, nes jis paprastai būna atsakingas už muzikinę-instrumentinę dalį, o dabar visi instrumentai bus „gyvi“.

Justas kalbėjo, jog šio „G&G Sindikato“ pasirodymo tikslas yra parodyti dar vieną jų muzikavimo kryptį – hiphopą jungti su džiazu. „Tokį formatą turi daug užsienio grupių, kuriomis mes domimės, pajutom, kad mūsų bendras projektas su džiazo muzikantais patinka vyresnei auditorijai, jį gerai vertina patys džiazmenai“, - sakė Justas.

Paklaustas, kaip „Sindikato“ nariai vertina tai, jog didžioji NML auditorijos dalis daugiau balsuodavo už kitas grupes, o ne už hiphoperius, Justas sakė, jog jų tai ne liūdina, o atvirkščiai - džiugina. „Tai reiškia, jog mes nesame vienoje eilėje su popso atlikėjais. Vadinasi, turime savo veidą, turime savitą klausytoją, mes nepretenduojam į, tarkime, „Funky“ ar „Rondo“ auditoriją.“

„Baliaus“ muzikantai sakė, jog būsimai kovai yra nusiteikę karingai ir smagiai. „Kaip tik dabar repetuojam visiškai naują savo kūrinį, kurio premjera įvyks trečiadienį per NML. Repetuojame ir su merginomis šokėjomis, bet jei jos nespės parengt šokio, šoksime patys“, - šmaikštavo Klarkas.

Naujoji „Baliaus“ daina, pasak muzikantų, bus apie vasarą, jūrą ir merginas. Be jos žiūrovų teismui grupė žada pateikti dar kelis senesnius savo kūrinius. „Greičiausiai, iš užsienio grupių repertuaro, dar nenoriu išduot kokius siurprizus ruošiam savo gerbėjams, kurių palaikymo labai tikimės“, - sakė „Baliaus“ muzikantai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją