Sulaukęs abejonių dėl pokalbio galimybės, V. Žukas nusiuntė į prezidentūrą pagrindinius pokalbio klausimus ir paskambinęs atstovei spaudai Jūratei Overlingienei, paprašė leidimo. J. Overlingienė nepažadėjo, kad L. Ulevičius galės dalyvauti radijo pokalbyje, bet patikino, kad “tikrai duos kitą nenunešiotą pašnekovą”, o galutinį atsakymą pažadėjo duoti trečiadienį po rytinio pasitarimo prezidentūroje.

Po užsitęsusio pasitarimo, prezidento patarėjui L. Ulevičiui nebuvo leista dalyvauti radijo pokalbyje “Akis į akį”.

Paskambinęs atstovei spaudai J. Overlingienei, V. Žukas išgirdo pasiūlymą priimti į laidą kitą prezidento patarėją, pvz., Alvydą Medalinską, pageidavus, kad tai būtų tiesioginė laida. V. Žukas atsisakė nuo pasiūlymo, nes, vykstant prezidento krizei, A. Medalinskas jau buvo dalyvavęs laidoje “Akis į akį” (šioje savaitinėje laidoje nė vienas žmogus nėra kviečiamas antrąkart).

Išgirdęs, kad patarėjas L. Ulevičius negalės dalyvauti laidoje, laidos redaktorius kvietė dalyvauti kitus dar nebuvusius šioje laidoje prezidento patarėjus – R. Senovaitį ir E. Vaitkų. Bet šie atviro pokalbio atsisakė.

Anksčiau LR laidoje “Akis į akį” jau yra dalyvavę prezidento R. Pakso patarėjai G. Šurkus, V. Vinickienė, S. Jačėnas.

Kai kurie iš šių pokalbių vėliau buvo išspausdinti internete, spaudoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją