Ši ilgoka citata paimta iš protesto laiško, kurį pasirašė grupė politinių kalinių, pasipiktinusių tuo, kad bjaurus carinės ochrankos ir sovietmečio režimo kvapas sklido ir sklinda iš Konstitucinio Teismo, kuris politizuotai ir pamindamas senąją Lietuvos teisę "atėmė" pilietybę iš "laisvojo pirklio ir disidento" Jurijaus Borisovo.

Šis laiškas, kaip ir daugelis kitų tekstų, kuriuose piktinamasi šių dienų neteisybėmis (A.Paulausko-M.Laurinkaus-A.Zuoko-A.Kubiliaus ir kitų sąmokslai) Lietuvoje, išspausdintas judėjimo "Už teisingumą ir demokratinę Lietuvą" leidinyje "Judėjimo žinios".

Leidinys yra veik pogrindinis: nėra nei oficialaus leidėjo, nei nuorodų, kur jis spausdintas, nei Tarptautinio serialinio leidinio numerio (ISSN), be kurio neturi teisės pasirodyti joks spaudos leidinys.

Tiesa, susivokti, kad tai minėto judėjimo organas, galima iš jame spausdinamo valdybos sąrašo, kuriame nurodama, kad Marija Aušrinė Pavilionienė, parengusi naujagimį spaudos leidinį, yra atsakinga už informacinės erdvės ir spaudos plėtrą. Yra "redakcinėje kolegijoje" ir kitų įdomių pavardžių. Pavyzdžiui, nurodama, kad už judėjimo "įvaizdį ir propagandą" yra atsakingas "Durnių laivo" autorius, "liaudies gynėjas" Vytautas Petkevičius.

Tai nestebina. Jau nestebina ir tai, kad šio stribo pavaduotoju dirba buvęs disidentas Antanas Terleckas, kuris dar praėjusiame "Ekstros" numeryje dabartinį savo viršininką vadino juokdariu. Nestebina, kad redakcijos telefonu atsiliepia Rūta Gajauskaitė, kuri Prezidentūroje neseniai rūsčiai tvarkėsi su įžūliais žurnalistais.

Tiesą sakant, šiame atsitiktinai (matyt, platinamas kaip lenininė "Iskra" - iš rankų į rankas?) į "Ekstros" redakciją pakliuvusiame rotaprintiniame leidinyje nestebina niekas. Kai surinkta tokia pajėgi komanda - o visų juk nesuminėsi - kaip nepatikėsi leidėjų pažadais "sugrįžti su šviesa, kuri išvaiko visas raganas".

Pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite: