„Nuomonės lyderių vaidmuo formuojant kompanijų įvaizdį yra ypač svarbus, todėl ir verslo komunikacijos tyrimuose jiems teikiame išskirtinį dėmesį. Šįkart koncentravomės į tris verslo sektorius – bankininkystės, draudimo ir telekomunikacijų. Kaip rodo mūsų patirtis, būtent šios srities įmonės mūsų šalyje daugiausia investuoja į komunikacijos valdymą“, – sakė „SIC Gallup Media”/TNS direktorius Gytis Juodpusis.

Per dešimt pirmų 2010 m. mėnesių šalies žiniasklaida dažniausiai citavo bankų analitikus – jų pasisakymai sudarė 18,5 proc. bendro nuomonės lyderių iš tirtų verslo sektorių citatų skaičiaus. Į dažniausiai cituojamų įmonių atstovų penketuką pateko G. Nausėda (SEB bankas), Rimantas Rudzkis („DnB Nord” bankas), Jekaterina Rojaka („DnB Nord” bankas), Petras Masiulis („Tele2“) ir Arvydas Jacikevičius (SEB bankas).

Vertinant atskiras kompanijas, daugiau nei 40 proc. žiniasklaidoje minėtų nuomonės lyderių iš tirtų sektorių citatų priklausė didžiųjų bankų – SEB, „Swedbank“ ir „DnB Nord” atstovams. Bankai užima lyderio poziciją ir pagal įvaizdžio advokatų, tenkančių vienai kompanijai, skaičių. Vieną banką Lietuvos žiniasklaidos erdvėje vidutiniškai atstovauja 30 asmenų, telekomunikacijų bendrovę – 17, draudimo įmonę – 10 asmenų. Kalbant apie konkrečias įmones, pagal šį rodiklį į pirmąjį penketuką patenka „Swedbank“, SEB bankas, „DnB Nord” bankas, bendrovė „Lietuvos draudimas“ ir Ūkio bankas.

Iš visų tyrime vertintų kompanijų beveik trečdalyje pagrindiniai nuomonės lyderiai yra bendrovių vadovai. Tik 7 proc. minėtų įmonių vadovų nepatenka į daugiausiai cituotų kompanijų atstovų penketuką. Tyrimo duomenimis, dažniausiai šalies žiniasklaidoje cituojami vadovai buvo Petras Masiulis („Tele2“),Raimondas Baranauskas (bankas „Snoras“),Antanas Danys („Swedbank“), Asta Ungulaitienė („Aviva Lietuva“) ir Antanas Zabulis („Omnitel“).

Minėto tyrimo metu buvo analizuojama 34 kompanijų, veikiančių bankininkystės, draudimo ir telekomunikacijų sektoriuose, atstovų komunikacija 2010 m. sausio-spalio mėnesiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją