Darbo dienomis prieš pat 7 val. žinias laidos vedėjai Inga Raižytė ir Modestas Naudžius žiūrovams trumpai pristatys gegužės mėnesį Turkijoje vyksiančio Eurovizijos dainų konkurso dalyvius. Žiūrovai matys kitų šalių nacionalinių turų nugalėtojų pasirodymus koncertinėse scenose arba jau susuktus jų vaizdo klipus.

Pirmose keturiose naujosios rubrikos dalyse bus priminti pagyromis ir prakeiksmais apipinti lietuvių - Ovidijaus Vyšniausko, Aistės Smilgevičiūtės, “Skamp” ir Aivaro - pasirodymai Eurovizijoje ankstesniais metais.

Kaip žinia, šiemet gegužės 12 d. Stambule vyks kvalifikacinis visoje Europoje populiaraus dainų konkurso turas. Jame dalyvaus 22 šalys: Albanija, Andora, Baltarusija, Bosnija ir Hercogovina, Danija, Estija, Graikija, Izraelis, Kipras, Kroatija, Latvija, Lietuva, Makedonija, Malta, Monakas, Olandija, Portugalija, Serbija ir Juodkalnija, Slovėnija, Suomija, Šveicarija, Ukraina.

Dešimt geriausiai kvalifikaciniame ture pasirodžiusių šalių pateks į didįjį konkurso finalą, vyksiantį gegužės 15 d.

Į didįjį finalą be jokios atrankos jau yra patekę keturios didžiausios ir įtakingiausios Europos transliuotojų sąjungos (EBU) narės (Didžioji Britanija, Ispanija, Prancūzija, Vokietija) ir dešimt geriausiai pernai Rygoje vykusioje Eurovizijoje pasirodžiusių šalių (Airija, Austrija, Belgija, Islandija, Lenkija, Norvegija, Rumunija, Rusija, Švedija ir Turkija).

„Labas rytas“ supažindins LTV žiūrovus su visais 36 šiemetiniais kandidatais.

Vienintelės Lietuvoje tiesioginės ryto pramoginės-informacinės laidos „Labas rytas“ žiūrovai jau turėjo progos matyti daugumą iš visų 54 nacionalinės atrankos į Euroviziją dalyvių.

Laidoje, tik grįžę iš sėkmingų gastrolių Kipre, viešėjo ir Lietuvos „ambasadoriai“ Stambule Linas ir Simona. Jie iki šiol tobulina savo dainos „What‘s Happened To Your Love“ pristatymą scenoje ir rengiasi vaizdo klipo, kurį „Labo ryto“ žiūrovai išvys pirmieji, filmavimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją