Žiniasklaidai išplatintame laiške prezidento patarėjas teigia pats susiekęs su žurnalisto Pauliaus Jurkevičiaus publikacijose minimu nežodinės komunikacijos ekspertu Marco Pacori, kuris paprašytas dienraščio atliko dviejų R. Pakso nuotraukų analizę.

Pasak L. Ulevičiaus, elektroniniame laiške M. Pacori jam rašė nuotraukas tyrimui gavęs iš „Lietuvos ryto“ žurnalisto ir nežinojęs, kad tai Lietuvos Respublikos prezidentas.

“Trumpai apibūdinęs savo išvadas pareiškė, jog tikrai nedaręs jokių kategoriškų išvadų. Abipusiai sutarėme, kad p. Pacoris tai pakomentuos smulkiau jam pateikus į anglų kalbą išverstą publikaciją. Išverstą tekstą ir nusiunčiau vasario 17 dieną. Tą pačią dieną elektroniniu paštu gavau p. Pacorio atsakymą, kuriame jis išreiškė nuostabą dėl dienraščio straipsnyje išdėstytų faktų ir akcentavo, jog neigiamų dalykų apie Prezidentą nėra sakęs. Ekspertas darė prielaidą, kad straipsnio autorius jo komentarus panaudojęs savais tikslais. Perskaitęs vertimą p. Pacoris paskambino dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistui ir pareikalavo dar vieno vertimo (darė prielaidą, jog pirmajame vertime galėjo pasitaikyti klaidų), o kitu atveju grasino kreiptis į Italijos žurnalistų savivaldos institucijas”, - teigia L. Ulevičius.

Pasak jo, ekspertas, komentuodamas dienraščio straipsnį, teigė, jog nei jis, nei joks kitas veidą ar nežodinį elgesį analizuojantis mokslininkas negali pateikti diagnozės remdamasis tik viena, dviem ar daugiau nuotraukų.

Pasak L. Ulevičiaus, M.Pacori griežtai teigia nesakęs to, kas parašyta straipsnyje: “<...> yra dabartinių ar senų somatinių ligų ženklas ir rimtas signalas apie emocinės pusiausvyros trūkumą <...>”. Be to, jis nesakęs ir šių žodžių: “<...> žmogui nuotraukoje būtina psichoterapeuto pagalba: “Ilgalaikis psichologinis stresas, progresuojanti depresija individą ilgainiui padaro pažeidžiamą. Tokiais atvejais žmogaus elgesys tampa sunkiai prognozuojamas”<...>”. M. Pacori, pasak prezidento patarėjo, mano, kad kažkas neteisingai panaudojo jo išvadas.

Remdamasis išvardintais faktais prezidento patarėjas kreipėsi į R. Gudaitį prašydamas išnagrinėti pareiškimą, o publikacijose nustačius Lietuvos Respublikos administracinio teisės pažeidimo kodekso numatyto administracinio teisės pažeidimo požymių, surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją