Nuo vasario 29 d., aštuonis sekmadienius iš eilės, 10.30 val. LTV eteryje bus rodomas respublikinis “Dainų dainelės - 2004” etapas, kuri gegužės mėn. vainikuos finalinis konkurso laureatų koncertas, rašoma pranešime spaudai.

Pirmojoje laidoje dalyvaus Varėnos, Akmenės, Telšių rajonų, Visagino, Kauno ir Vilniaus miestų jaunieji dainorėliai.

Tiek šį, tiek kitus konkurso koncertus ves Andrius Bialobžeskis, o jaunuosius dainininkus užkulisiuose kalbins Paulius Skučas - abu pažįstami iš kitų muzikinių, jaunimui skirtų LTV laidų.

Visi jaunųjų talentų gerbėjai kviečiami pasilinksminti ir palaikyti sau patinkančius dainininkus “Dainų dainelės - 2004” laidų filmavimuose. Aštuoni konkurso koncertai vyks kiekvieną šeštadienį, nuo vasario 28 d., 15.00 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (Konstitucijos pr.25, Vilnius).

Finalinis didysis konkurso laureatų koncertas įvyks gegužės 15-16 d. Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Jame tiek salės, tiek Lietuvos televizijos žiūrovams dainuos beveik 200 konkurso komisijos atrinktų laureatų.

Jaunieji dainininkai turės garbės scenoje pasirodyti kartu su muzikos profesionalais - šalies operos, rock ir pop žvaigždėmis bei LRT lengvosios muzikos orkestru.

Tikimasi, kad konkurse iš viso dalyvaus apie 2000 moksleivių, iš kurių, pagal į LRT atsiųstus laiškus bei televizijos laidų metu pasiektus skambučius ir SMS, bus atrinkti publikos numylėtiniai, gausiantys solidžius prizus.

Nuo 1974 metų kas antri metai organizuojamas konkursas yra seniausia per Lietuvos televiziją rodoma meninio ir švietėjiško pobūdžio laida.

Už nuopelnus lietuviškai muzikai "Dainų dainelės" konkursas šiais metais apdovanotas ir prestižiniu radijo stoties “Radiocentras” apdovanojimu. Taip pat šiemet projekto vadovei Irenai Didžiulienei ir režisierei Zitai Radvilienei, AB “Kraft Foods Lietuva” suteikė “Gerų darbų karalienių” vardus. O 1982 m. to meto laidos kūrybinei grupei buvo paskirtas valstybinis apdovanojimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją