"Tai susiję su padidėjusiu darbo krūviu", - LŽ sakė Žilinskas. Jis kategoriškai paneigė svarstymus, kad naujoji patarėja priimama artėjant Seimo rinkimams. "Nedarome jokių sąsajų", - teigė Paulausko atstovas spaudai.

LŽ šaltiniai Naujojoje sąjungoje (NS, socialliberalai) teigia, esą Šulcienė, iki šiol dirbusi projektų vadove viešųjų ryšių kompanijoje "Vox Populi", padės gerinti Paulausko įvaizdį artėjant rinkimams į Seimą. Teigiama, kad patarėja galėtų patarti politikui, kaip rengtis galimiems priešlaikiniams prezidento rinkimams.

Šulcienė LŽ teigė, kad jos nestebina kvietimas dirbti Seimo pirmininko komandoje iki Seimo rinkimų likus kiek daugiau nei šešiems mėnesiams. "Kiek žinau, žmogaus buvo ieškoma ir anksčiau, o padėtis yra dinamiška, informacijos srautai dideli", - sakė naujoji patarėja.

Jos teigimu, viešųjų ryšių kompanija, kurioje ji dirbo iki šiol, jokių sutarčių su NS dėl pagalbos rengiantis rinkimams nėra pasirašiusi.

Paklausta, ar patartų Paulauskui, jeigu jis nuspręstų dalyvauti galimuose priešlaikiniuose prezidento rinkimuose, Šulcienė atsakė, kad tai priklausytų nuo konsultacijų poreikio.

Beje, prieš kurį laiką patarėjų viešiesiems ryšiams korpusą sustiprino ir prezidentas Rolandas Paksas. Vasario pradžioje darbą Prezidentūroje pradėjo 24 metų teisininkas Liutauras Ulevičius, anksčiau taip pat dirbęs vienoje iš viešųjų ryšių agentūrų. Prieš savaitę jis tapo pertvarkytos prezidento Spaudos tarnybos vadovės Jūratės Overlingienės pavaduotoju.