“FHM nuo vyriškų žurnalų – “Esquire”, “GQ”, “Arena” ir kt, - skirsis orientacija į linksmą ir nerūpestingą gyvenimą. Jame bus daug tokio gyvenimo atributų - muzikos, filmų, knygų, technikos, sporto, alkoholio, klubų apžvalgų. Žurnalo stilius - humoristinis, besikratantis bet kokio "politinio korektiškumo", ir, savaime suprantama, vyriškas požiūris i amžinuosius lyčių tarpusavio santykių klausimus - pradedant 10 geriausių būdų atkeršyti savo “ex” ir baigiant moksliniais testais, kaip nustatyti, kad tavo draugė yra ragana”, - sako Aidas Puklevičius, FHM vyr.redaktorius.

Lietuviškasis FHM naudosis viso pasaulio FHM bendruomenės resursais, siūlydamas Lietuvos skaitytojams interviu su gražiausiais ir garsiausiais pasaulio modeliais merginomis, aktorėmis, pop žvaigždėmis bei drąsias ir provokuojančias jų fotosesijas.

“Žodžiu, jei svajojote pamatyti Halle Berry ar Monicą Bellucci taip, kaip jų nematė jų mamos, laukite FHM “, - žada A. Puklevičius.

Planuojamas lietuviško ir tarptautinio turinio santykis pirmuosiuose numeriuose - 60/40. Žurnalo apimtis - 112 puslapių (pirmas numeris), periodiškumas - 12 numerių per metus, tiražas (pirmojo numerio) - 20.000 egz.

Leidėjai tiki, kad FHM neištiks jo lietuviškųjų pirmtakų likimas ir žurnalas patiks Lietuvos skaitytojams. “Anksčiau vyrai žurnalų nepirkdavo ne todėl, kad jie nemėgsta skaityti, o todėl, kad skaityti nebūdavo ką. Lietuviški žurnalai vyrams neturėjo nei teisingos koncepcijos, nei resursų jai realizuoti. Nelegaliai perspausdinant prastos kokybės nuotraukas, bandant būti vienu metu ir žvejo, ir automėgėjo, ir audiofilo žurnalu, sunku tikėtis sėkmės. FHM - laiko patikrinta sėkminga formulė, kuri bus adaptuojama Lietuvos rinkai”, - teigia A. Puklevičius.

Žurnalą FHM Didžiojoje Britanijoje pradėjo leisti leidybinė grupė “Emap Group”. Iš pradžių buvęs vyrišku madų katalogu, dešimtojo dešimtmečio viduryje žurnalas sukūrė ir išmėgino praktikoje "lads magazine" koncepciją, paversdamas FHM populiariausiu leidiniu apie jaunų, šiuolaikiškų ir nerūpestingų vyrų gyvenimo būdą.

Žurnalo sėkmė Didžiojoje Britanijoje (2003 m. tiražas pasiekė 700.000) sąlygojo tai, kad FHM pradėta leisti ir kitose šalyse - iš pradžių JAV ir Prancūzijoje, po to Australijoje, Vokietijoje, Rusijoje, o šiuo metu FHM leidžiamas 21 šalyje, be jau minėtųjų - Nyderlanduose, Danijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Latvijoje, Singapūre, Taivanyje, Filipinuose, Malaizijoje, Indonezijoje, Meksikoje, Pietų Afrikoje, Ukrainoje, Tailande, Kinijoje.

Šiais metais į šį būrį įsijungs dar devyni leidiniai, tarp jų - lietuviškas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją