Ketvirtadienį į Prezidentūrą išsiųstame LRT vadovybės atsakyme pabrėžiama, kad nei Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymas, nei Respublikos Prezidento įstatymai nebuvo pažeisti, sveikinimą transliavus per Lietuvos televizijos 2-ąją programą ir jo fragmentą parodžius naujienų laidoje "Panorama" per 1-ąją programą.

Prezidento vertinimu, tokio jo kalbos rodymo nepakako, nes LTV 2-ąją programą mato tik didmiesčiai, o "valstybės vadovo sveikinimas buvo skirtas visai Lietuvai". Dėl to jis pareikalavo nacionalinio transliuotojo pasiaiškinimo.

LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis BNS sakė, kad jo atsakyme prezidentui pabrėžiama, jog "bendradarbiavimas tarp Lietuvos institucijų turi būti grindžiamas abipuse pagarba".

Pasak jo, Lietuvos prezidento sveikinimą transliavęs Pirmasis Baltijos kanalas apie prezidento kalbą žinojo daugiau nei prieš savaitę, tuo tarpu LRT apie naujametinio sveikinimo trukmę sužinojo ir įrašą gavo gruodžio 31 dieną apie 15 valandą.

"Lietuvos televizijos programa, kaip ir kitų televizijų programos, yra sudaroma iš anksto", - pažymėjo K.Petrauskis.

LRT generalinis direktorius BNS sakė, kad prezidento naujametinio sveikinimo įrašas jiems buvo netikėtas, nes paprastai "šalies vadovai tautą sveikina su šv.Kalėdomis".

"Pasaulio praktikoje valstybių vadovai, monarchai į tautą kreipiasi šv.Kalėdų proga, tik Rusija yra išimtis, kur prezidentas sveikina per Naujuosius metus", - sakė K. Petrauskis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją