Trečiadienį taip pat perrinktas „Lietuvos ryto“ bendrovės valdybos pirmininkas. Juo tapo dienraščio vyriausiojo redaktoriaus pirmasis pavaduotojas Algimantas Budrys, rašo lrytas.lt.

„Siekiant efektyviau valdyti „Lietuvos ryto“ bendrovę sudėtingomis ekonominės krizės sąlygomis, jai vadovauti metų pradžioje buvo pasitelktas patyręs vadybininkas G.Mažeika.

Per keletą mėnesių G.Mažeikai ir jo surinktai padėjėjų komandai pavyko pagal tarptautinius standartus pertvarkyti ne vieną bendrovės veiklos sritį: pardavimus, rinkodarą, finansų apskaitą, dienraščio prenumeratą. Atsirado naujų vėjų „Lietuvos ryto“ spaustuvėse ir televizijoje.

Manome, kad G.Mažeika per gana trumpą laiką atliko jam patikėtą misiją. Jo idėjos pravers ir toliau tobulinant bendrovės veiklą“, - sako iki šiol bendrovės valdybai vadovavęs G.Vainauskas.

Dar nežino, ko imsis

Pats G.Mažeika BNS sakė atlikęs darbą ir įgyvendinęs užduotis, kurios jam buvo keltos, todėl, kaip ir buvo sutarta, jis pasitraukia.

"Padariau tai, dėl ko buvome sutarę - pasiekti veiklos efektyvumą ir pelningumą, ir atsisveikinome. Pusmečio rezultatai, kuriuos aptarėme šiandien vadyboje, - labai geri, ir tie uždaviniai, kurie buvo iškelti, daugiau ar mažiau pasiekti", - BNS sakė G.Mažeika.

Anot jo, labai pagerėjo prenumeratos rodikliai - užsakymai 2011 metams viršijo šių metų prenumeratą: "Tai šioks toks pasiekimas".

Buvęs "Lietuvos ryto" vadovas sakė dar nežinantis, kur jo karjera pasuks toliau, tačiau teigė, kad yra dvi galimybės - kurti savo verslą arba tapti samdomu darbuotoju.

DELFI primena, kad G. Mažeika pernai kovo pabaigoje po penkių mėnesių darbo atsistatydino iš „Leo LT“ vadovo pareigų. Pagal su juo sudarytą darbo sutartį, G. Mažeikai priklausė 240 tūkst. Lt išeitinė kompensacija, tačiau kilus diskusijoms, jis jos atsisakė.

Prieš pradėdamas vadovauti „Leo LT“, G. Mažeika buvo „Rytų skirstomųjų tinklų“ bendrovės vadovu.

Iki karjeros energetikos įmonėse, G. Mažeika ėjo bendrovės „PZU Lietuva“ valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigas.

Vilniaus universitete jis yra baigęs finansų specialybę, vėliau Kauno technologijos universitete įgijo verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją