Antrąją vietą, surinkęs 16370 balų, užėmė Andriaus Mamontovo hitas „Ar tai būtum tu”. Iš viso, nuo lapkričio vidurio telefonu, elektroniniu paštu, internetu ir sms žinutėmis savo nuomonę pareiškė beveik 50 tūkst. LR klausytojų.

„Ne pirmą kartą organizuojamuose rinkimuose sulauktas rekordinis skambučių skaičius rodo, kad esame pasinėrę ne vien į politines batalijas. Smagu, kad klausytojai ne tik skyrė savo balsus, bet ir aktyviai išsakė savo nuomones apie atlikėjus, apie tai kas jiems patinka ar erzina, kai kurie teigė, kad apie dainų rinkimo maratoną kalbėdavę ne tik su kaimynais, bet apėję ir visą kaimą”, - pastebi LR muzikos redaktorė Birutė Paškevičienė.

Kritiškiausias, pasak B.Paškevičienės, buvo klasikas Juozas Erlickas, išreiškęs apgailestavimą, kad tarp rinkimų maratone į populiariausiojo laurus pretenduojančių 24 atlikėjų nebuvo jo pavardės.

Trečią vietą konkurse užėmė Edmunto Kučinsko atliekama daina “Dar ne viskas”, po jos išsirikiavo Stepono Januškos “Guodėja”, Rūta Ščiogolevaitės “Šešėlio tavo aidas”, Marijono Mikutavičiaus “Aš miręs”, Andriaus Mamontovo ir Atlantos “Kregždutės, kregždutės”, Nedos “Danguje”, Evos “Jau ruduo”. Dešimtuką baigia Egidijaus Sipavičiaus ir Astos Pilypaitės atliekamas kurinys “Tai meilė”.

Tiesioginėje LR laidoje “Muzikinis vidudienis” populiariausios metų dainos atlikėją Alaną Chošnau sveikino ne tik Kalėdų Senelis, klausytojai bei kitos scenos žvaigždės, jam dar įteikta ir LR įsteigta 500 litų piniginė premija.

Tradiciniais tampančius rinkimus LR šiemet organizavo trečią kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją