Pasak konservatoriaus Kęstučio Masiulio, susitikimas surengtas A. Siaurusevičiaus iniciatyva – šis norėjo paaiškinti LRT finansinę situaciją. Frakcijos nariai A. Siaurusevičiui bėrė kaltinimus, kad laiku nesiimta taupymo priemonių, domėtasi, kaip LRT rengėsi krizei. Savo ruožtu A.Siaurusevičius piktinosi Sauliaus Stomos ir Gintaro Songailos skleidžiama esą neteisingą informacija apie LRT.

Netrukus diskusija pasisuko apie LRT mokamus atlyginimus. A. Siaurusevičius aiškino, kad jo atlyginimas skelbiamas viešai - tik atėjęs dirbti „ant popieriaus“ jis gavo 12 tūkst. Lt. Pradėjus mažinti darbuotojų atlyginimus, LRT taryba algą sumažino iki 9000 Lt, tad dabar „į rankas“ A. Siaurusevičius gauna apie 7000 Lt. Pasak K. Masiulio, tai – gerokai daugiau nei gauna Seimo narys arba ministras.

LRT vadovo teigimu, visuomeninio transliuotojo darbuotojų atlyginimai skiriasi. „Mūsų žvaigždžių atlyginimai tikrai skiriasi nuo vairuotojų atlyginimų“, - aiškino A. Siaurusevičius.

K.Masiulis teiravosi konkretaus R. Miliūtės gaunamo atlyginimo ir ar dar yra žmonių, uždirbančių daugiau už A. Siaurusevičių. „Ne iš ko nors kito, o iš jūsų darbuotojų girdėjau apie 24 tūkst. atlyginimą. Patvirtinkite arba paneikite“, - prie sienos A. Siaurusevičių rėmė K. Masiulis.

LRT vadovas pripažino, kad daugiau už jį uždirba komercijos direkcijos vadovai. „Komercijos direkcijos algos – sunkus Valentino Milaknio palikimas, kritęs ant mano pečių“ , - tikino A. Siaurusevičius. LRT vadovas teigė negalintis įvardinti konkretaus darbuotojo gaunamo atlyginimo be jo sutikimo.

„Mes Valstybės kontrolei pateikėme R. Miliūtės atlyginimą. Kiek žinau, ji pati Seimo pirmininkei I. Degutienei yra atsiuntusi atlyginimą. Jis ne procentais, o kartais skiriasi nuo to, kas kalbama viešojoje erdvėje “, - aiškino A. Siaurusevičius.

„Bet čia sėdi Seimo nariai, kuriuos karts nuo karto kokia nors Rita Miliūtė ar dar kas nors „tarkuoja“ dėl to, kad premjero patarėjų atlyginimai, kurie yra 3000 Lt, per dideli. Kada pats „tarkuotojas“ gauna turbūt tris ar keturis kartus daugiau ir dedasi nuskriaustuoju“, - neatlyžo K. Masiulis.

Kad visuomeninio transliuotojo darbuotojų atlyginimai neturėtų būti paslaptis valdžios atstovams teigė mananti ir konservatorė Vilija Aleknaitė Abramikienė.

Pasak A. Siaurusevičiaus, R.Miliūtės gaunamas atlyginimas – „normalus“. Jo žiniomis, skleisdamas LRT darbuotojų atlyginimus „po Seimą vaikščiojo Seimo narys Rimantas Dagys“, teigęs, kad duomenis gavo iš „Sodros“.

A.Siaurusevičiaus teigimu, jei tokius duomenis R. Dagys gavo, tai neteisėtai. Tačiau „Sodra“ duomenų gavimo fakto nepatvirtina.

R.Miliūtė: jie neturi ką veikti

„Nesijaučiu tokia reikšminga, bet man toks įspūdis, kad jie tiesiog nelabai turi ką veikti, jeigu šitaip sureikšmina mane ir mano atlyginimą. Aš apie savo atlyginimą tikrai esu informavusi Seimo pirmininkę – konservatorių frakcijos ir partijos narę Ireną Degutienę“, - DELFI situaciją, kai Seime svarstomas jos atlyginimas, komentavo R. Miliūtė.

Pasak žurnalistės, šnekos apie jos atlyginimą kyla bangomis. „Jei neklystu, žiemą buvo aiškinama, kad LRT nereikia tokio finansavimo, kokio ji norėtų, nes pinigus deda nežinia kur. Vienas tokių pinigų nežinia kur dėjimo būdų – Miliūtei mokėti 30 tūkst. Lt atlyginimą“, - prisiminė „Teisė žinoti“ vedėja.

Tuomet R. Miliūtė paėmė išrašą iš buhalterijos ir jį perdavė I. Degutienei. To žurnalistė aiškina siekusi, kad atlyginimu nespekuliuotų pati I. Degutienė ir to neleistų daryti kitiems.

Užkliuvo ir „Lukoil“, ir „Dainų dainelė“

Susitikime su A. Siaurusevičiumi politikai skubėjo išsakyti ir kitas asmenines „bėdas“. Štai V. Aleknaitė Abramikienė skundėsi, kad per „Lietuvos tūkstantmečio vaikus“ jos ausiai nelabai malonu išgirsti apie „Lietuvos vaikų draugą „Lukoil“.

„Dainų dainelėje“ ją piktino tai, kad į finalą ne visada patenka patys geriausi. „Ar taip nėra todėl, kad jūs leidžiate balsuoti publikai? Aš suprantu, kad balsavimas - komercinė priemonė prisidurti pinigų. Nes, man atleiskite, publika nieko neišmano“, - kalbėjo parlamentarė.

A.Siaurusevičius ironizavo, kad prie „vaikų draugo“ parašytų ir Seimą, tačiau šis laidai nedavė pinigų. O „Dainų dainelės“ laureatus, pasak jo, išrinko profesoriaus Virgilijaus Noreikos vadovaujama komisija.

Ant LTV dantį griežė ir parlamentaras Jonas Šimėnas, eteryje pasigedęs perskaitomo pareiškimo apie jam mestus esą nepagrįstus kaltinimus dėl teiktų įstatymo pataisų. „Noriu paklausti, ar po to, kai aš išplatinau Seime pareiškimą, kad man buvo mesti nepagrįsti kaltinimai, kas nors galėjo perskaityti iš LTV mano pareiškimą ir pasakyti, kad LTV atsiprašo už nepagrįstai man mestą kaltinimą?“, - klausė konservatorius.

„Tai, ką jis kalba, rodo, kad LRT reikia nepriklausomo finansavimo. Dėl to, kad ji nepriklausytų nuo J. Šimėno nuomonės, net jei J. Šimėno atžvilgiu buvo neteisybė. Tai yra pamatinis visuomeninių transliuotojų principas – nepriklausomo, skaidraus finansavimo užtikrinimas – kad laidoje įžeistas arba šiaip nepatenkintas koks nors Seimo narys balsuodamas negalėtų keršyti per finansus“, - kalbėjo A. Siaurusevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją