Suvažiavimas vyko dešimt valandų. Patvirtinti naujieji įstatai. Išrinktas naujas pirmininkas. Juo tapo pusę metų laikinai ėjęs šias pareigas vilnietis Dainius Radzevičius.

Šiauliuose Lietuvos žurnalistų sąjunga iš visuomeninės, kūrybinės organizacijos tapo profesine sąjunga.

Suvažiavimo delegatus sveikinęs Šiaulių meras Vytautas Juškus sakė esąs nustebęs, jog žurnalistai gina kitus, bet patys savęs negali apginti. Meras nuščiuvusiai salei pasakojo, kaip į jį kreipėsi miesto laikraščio žurnalistai.

Jie miesto vadovą informavo, kad nemaža dalis žurnalistų turėjo išeiti iš darbo negavę net menkos kompensacijos. Meras stebėjosi ir tuo, jog Lietuvos žurnalistai turi labai menkas socialines garantijas. Meras V. Juškus taip pat teigė, kad yra leidinių, kurie ne informuoja, o susidoroja su žmonėmis.

Apie tai, jog Lietuvos žurnalistų skauduliai per daug pritvinkę, įrodė ir buvusio "Panevėžio balso" vyriausiojo redaktoriaus Vytauto Tavoro kalba. Jis į suvažiavimą atvyko pranešti, jog laikraščio savininkai ėmėsi cenzūros - sunkiai įsivaizduojamo demokratinėje šalyje žurnalistų tramdymo įrankio.

Krizė ilgokai krėtė ir pačią Žurnalistų sąjungą. Suvažiavimą daugelis vertino kaip krizės pabaigą. Šiauliuose suburta iniciatyvinė grupė, steigsianti Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyrių. Šiaulių apskrities skyrius įsikūrė prieš ketverius metus.

Šiauliai suvažiavimui pasirinkti, nes Lietuvos žurnalistų sąjungos Šiaulių apskrities skyrius - jauniausias, nesiveliantis į intrigas.

Net ir dešimt valandų vykęs suvažiavimas nespėjo išspręsti visų klausimų. Suvažiavimo tęsinys - neeilinis Žurnalistų sąjungos suvažiavimas numatomas ateinančių metų sausį.