„Kaip čia taip yra, kad apie Kedžio istoriją per vieną TV kanalą žurnalistai palaiko vieną pusę, o per kitą kanalą - antrą pusę. Ar nekirs per žurnalistų reitingus tokios akivaizdžios priešingybės?“ - klausta etikos inspektorės.

„Šiaip labai liūdna, kad iš žmonių nelaimės gimsta „serialai“. Nežinau, gal kam tai ir labai patinka, bet tuomet tai jau būtų kalba apie mūsų auditoriją. Kol bus žiūrinčių tokius „serialus“, tol jie bus gaminami“, - atsakė Z. Zamžickienė. Pasak jos, įstatymo pažeidimų nušviečiant D. Kedžio istoriją žiniasklaidoje būta.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba dėl to sulaukė daug skundų. Inspektorės teigimu, dalis skundų dar tiriami ir jie sulauks tinkamo įvertinimo

Garbė – didelė vertybė

Lietuvos žiniasklaidoje inspektorę labiausiai džiugina, kad vis dėlto dar yra laisvų ir nepriklausomų žurnalistų. „Per paskutinius 10 metų žiniasklaida tiesiog tapo įvairiapusiškesnė ir, drįsčiau teigti, laisvesnė, nežiūrint kai kurių išskirtinių atvejų“, - teigė Z. Zamžickienė.

Vienas skaitytojas teiravosi, ar problema - neišprususi visuomenė, ar nekokybiška žiniasklaida? „Apie visą žiniasklaidą teigti, kad ji nekokybiška, nedrįsčiau. Kaip ir apie visuomenę, kad ji neišprususi. Manau, kad nėra neišsprendžiamų problemų ir bendromis jėgomis verta siekti, kad žiniasklaida taptų labiau kokybiška“, - kalbėjo Z. Zamžickienė.

Etikos inspektorė žiniasklaidoje pasigedo teigiamų dalykų. Pasak jos, ir teigiami straipsniai, ir TV laidos tikrai pritraukia žiūrovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją