Žurnalistikos institute penktadienį bus įteiktos Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijos, apdovanoti tradicinių kūrybinių konkursų "Ką pasakytų Temidė?", "Reformos žmogaus labui", "Kultūros versmėse" ir "Akiratyje žmogus" laureatai. Rotušėje bus paskelbti geriausiai tarptautinės komisijos įvertintų spaudos fotografijų autoriai.

Prezidentūroje rengiamame forume "Žiniasklaidos laisvė ir atsakomybė" prie bendro diskusijų stalo susirinks visų žurnalistų bendruomenę vienijančių ir visuomenės informavimo kokybe besirūpinančių organizacijų atstovai. Žurnalistų bendruomenės organizuotame forume taip pat dalyvaus už visuomenės informavimą atsakingi Kultūros ministerijos bei Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto atstovai.

Forumo dalyvius pasveikins prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovės teigimu, laisva ir atsakinga žiniasklaida demokratiškoje valstybėje tiek pat svarbi kaip demokratiški rinkimai, partijos ar parlamentas.

"Demokratiška valstybė neįsivaizduojama be laisvos ir atsakingos žiniasklaidos. Kokioje valstybėje gyvensime ir kokią žiniasklaidą turėsime - bendras žurnalistų bendruomenės ir valdžios institucijų reikalas. Visi privalome ieškoti būtiniausių sprendimų, kaip užtikrinti, kad šalies gyventojus pasiektų objektyvi, suprantama, kokybiška ir išsami informacija", - forumo išvakarėse išplatintame prezidentės spaudos tarnybos pranešime cituojama D.Grybauskaitė.

Forumo dalyviai nagrinės opiausias žiniasklaidai problemas, aptars pasitikėjimo žiniasklaida, žurnalistinės etikos ir savitvarkos klausimus, regioninės žiniasklaidos perspektyvas, žiniasklaidos veiklą reguliuojančią teisinę bazę, valdžios ir žiniasklaidos santykius, taip pat teiks siūlymus, kaip tobulinti žiniasklaidos veiklą ir visuomenės informavimo kokybę.

Eiseną nuo Vinco Kudirkos aikštės iki Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto organizuoja studentai, institute penktadienį oficialiai atidarantys savo organizuojamą šventę. Institute, be kitų renginių, numatomas Lietuvos žurnalistų sąjungos bei Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų įteikimas bei tradicinių kūrybinių konkursų "Ką pasakytų Temidė?", "Reformos žmogaus labui", "Kultūros versmėse" ir "Akiratyje žmogus" laureatų apdovanojimai.

Penktadienį tradicinis Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos minėjimas vyks ir Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, prie Knygnešių sienelės.

Penktadienio vakarą Vilniaus Rotušėje devintąjį kartą vyks Lietuvos spaudos fotografų klubo (LSFK) organizuojami "Auksinio kadro" apdovanojimai, kurių metu paaiškės geriausiai tarptautinės komisijos įvertintų spaudos fotografijų autoriai. Renginio metu bus pristatyta nacionalinio konkurso nuotraukų paroda bei albumas "Lietuvos spaudos fotografija 2010".

Pasak konkurso organizatorių, 151 autoriaus konkursui pristatė per šešis tūkstančius fotografijų. Kaip ir ankstesniais metais, fotografai konkursui galėjo pateikti nuotraukas temoms "Naujienos", "Gyvenimas", "Portretas", "Kultūra ir pramogos", "Sportas", "Kariuomenė", "Gamta ir jos apsauga", "Spindesys", "Reportažas". Nuotraukos buvo teikiamos ir naujai šiais metais atsiradusiai kategorijai "Diplomatija".

Taip pat "Auksinio kadro" apdovanojimuose antrą kartą bus įteiktas "Kolegų prizas". Tai - pačių konkurso dalyvių iš visų į metraštį ir parodą patekusių fotografijų išrinktas labiausiai patikęs kadras.

"Šiemet pirmą kartą konkurso istorijoje buvo diskvalifikuotos dvi vieno autoriaus fotografijos, kurias žiuri atrinko į albumą ir parodą. Jos diskvalifikuotos paaiškėjus, kad joms redaguoti buvo panaudotos kompiuterinių programų funkcijos, neleistinos žurnalistinėje fotografijoje. Vienu atveju buvo pašalintas objektas iš fotografijos, kitu - "pagražinti" plaukai. Tai paaiškėjo, kai konkurso organizatoriai autoriaus paprašė atsiųsti originalius, neredaguotus failus", - teigia LSFK prezidentas Jonas Staselis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją