Minėtas įstatymas numato, kad nepilnamečiams neigiamą poveikį daro ir todėl turi būti ribojama tokia informacija, kai stambiu planu rodomas mirusio, mirštančio ar žiauriai sužaloto žmogaus kūnas, išskyrus atvejus, kai toks rodymas reikalingas asmens tapatybei nustatyti.

Pasak Z.Zamžickienės, ypač didelį nerimą sukėlė dienraščio "Lietuvos rytas" ketvirtadienio publikacija, kurioje nufotografuota aiškiai matoma mirusio D.Kedžio veido nuotrauka, laikoma pareigūno rankose.

"Labiausiai mums sukėlė nerimą vakarykštė nuotrauka "Lietuvos ryte", kur pareigūno rankose yra mirusio D.Kedžio nuotrauka. Mūsų ekspertai pasakė, kad tikrai yra pažeidžiamas Nepilnamečių apsaugos įstatymas. Dėl poveikio priemonių apsispręsime pirmadienį - ar taikysime įspėjimą, ar administracinio poveikio priemonę", - BNS sakė Z.Zamžickienė.

Pasak jos, taip pat bus tiriama, ar įstatymo nepažeidė portale kaunodiena.lt publikuojamos nuotraukos, kuriose matomas mirusio pašarvoto D.Kedžio veidas.

Inspektorės teigimu, tinkamai pasielgė tie naujienų portalai, kurie prieš atidarant nuotraukas įdėjo įspėjamąją užsklandą. Kai kuriose kitose interneto svetainėse patalpintos nuotraukos galėjo pažeisti teisę į privatumą, jeigu fotografuota buvo be jose matomų žmonių leidimo.

Z.Zamžickienė sakė, kad jos vadovaujama Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba tiria nemažai skundų dėl galimų pažeidimų žiniasklaidoje paskelbtoje informacijoje apie vadinamąją Kauno pedofilijos bylą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją