Vienas komisijos narys L.Slušnio kandidatūrai nepritarė, vienas susilaikė, tačiau 12 pasisakė už L. Slušnį. LŽLEK pirmininko pavaduotoja paskirta nauja komisijos narė, vietoje E. Žiobienės Lietuvos žmogaus teisių centro deleguota advokatė Inga Abramavičiūtė.

„Tai yra virtualus postas, mat sprendžiamoji jėga – komisijos nariai. Jie balsuoja, siūlo tam tikrus sprendimus. Pirmininkas iš principo tėra žmogelis, kuris koordinuoja posėdžių eigą. Nėra tos galios“, - DELFI teigė L. Slušnys.

L.Slušnys teigė pasisakantis už atvirą diskusiją ir atvirą žiniasklaidą. „Kaip ir anksčiau laikysiuos pozicijos, kad nesame kokia nors baudžiamoji prokuratūrinė institucija. Mes kalbame apie etiką – stengsimės, kad etika būtų visiems suprantama ir pasiekiama“, - kalbėjo LŽLEK vadovas.

L.Slušnio manymu, žiniasklaidai tarpusavio santykių standartai turi būti aukšti, ji neturi būti naudojama savanaudiškiems tikslams.

Imtis iniciatyvos stinga pinigų

Savo iniciatyva LŽLEK galimų etikos pažeidimų nesvarsto – turi būti gautas kreipimasis. Pasak L. Slušnio, komisijos nariai norėtų būti iniciatyvūs, bet viskas atsiremia į finansus – esą jei komisija skundus tirtų savo iniciatyva, jais būtų užsiversta.

„Jeigu mes finansiškai išgalėtume rengti posėdžius kiekvieną savaitę, maždaug 40 posėdžių per metus, manau, padarytume gerokai daugiau ir patys nebijotume iškelti tų klausimų. Bet dabar vos spėjame susitvarkytu su tais skundais, kuriuos gauname. Tai nėra kažkoks piktybinis nenoras daryti“, - tikino pašnekovas. Šiuo metu LŽLEK tegali susirinkti 20-24 kartus per metus.

Tačiau, pasak L.Slušnio, iki šiol neatmestas nė vienas gautas skundas.

Šiuo metu LŽLEK dar priklauso Leonas Remeika, Aušvydas Belickas, Gražina Daukšaitė, Vidas Mačiulis, Artūras Matusas, Mindaugas Nastaravičius, Laima Abromaitytė, Sigitas Židonis, Zenonas Kiudulas, Ramutė Šimukauskaitė, Tautvydas Musteikis, Aldona Žemaitytė Petrauskienė.

LŽLEK – viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų savitvarkos institucija, 15 komisijos narių skiria visuomeninės institucijos. Komisija rūpinasi žurnalistų profesinės etikos ugdymu, nagrinėja jų padarytus profesinės etikos pažeidimus, nagrinėja žurnalistų ir viešosios informacijos rengėjų ar leidėjų tarpusavio ginčus dėl Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso pažeidimų, prižiūri, kaip platinant viešąją informaciją laikomasi įstatymų nuostatų, draudžiančių tautinės, rasinės, religinės, socialinės ar lyčių neapykantos kurstymą. Į LŽLEK gali kreiptis visi suinteresuoti asmenys.