Tuo tarpu TV3 “Nomedos” herojams nelengvai sekėsi kalbėti apie pirmąją meilę, o LNK tuo metu rodė bandymus sulipdyti sudužusias širdis (“Meilės negana”). “Vis dėlto prisiminimus reikia branginti”, - laidos pabaigoje atsiduso Nomeda. Čia geriausias pavyzdys Leonido Donskio prisiminimai, geriau nei garsiausių Lietuvos sporto žurnalistų džiūgavimai prakalbinę net mažiausiai šnekančiu sportininku tituluojamą Arvydą Sabonį (LRT “Be pykčio”). O pastarasis negailėjo kritikos ir žurnalistams, prabildamas apie jų galią primesti vieno žmogaus valią visai visuomenei.

“Ar gali būti sportas be pykčio?” – po to klausė Leonidas Donskis. O ar gali būti žurnalistas be pykčio? Ar gali būti televizijos žiūrovas be pykčio? “Gal mes dar per tuos 13 nepriklausomybės metų nepakankamai išsikalbėjome?” – retoriškai klausė “Žas” grupės narys Bilas, vainikuodamas diskusiją “Spaudos klube” apie lietuvių neapykantą žydams. O tuo metu jo kolegos “B’Avarai” per LNK dainavo “kažkam čia pragaras, kažkam čia rojus”…

Lietuvos Prezidentas Rolandas Paksas per visas televizijas griežtai kartojo sieksiąs, kad Lietuvos valstybė būtų vieninga. Tačiau kaip tai pasiekti, jei net grybautojų čempionate (TV3 “Lietuvos ryto televizija”) nebūta sutarimo, kas svarbiau: kotas ar kepurė?.. Neveltui laidos pabaigoje Henrikas Vaitiekūnas atsiduso: “grybą pažinti reikia mokytis visą gyvenimą, net ir baravyką.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją