Neseniai vienas vyskupas pranešė, kad 12 birželio įvyks žurnalisto beatifikacija.

M. Llozanas Gorridas gimė pietinėje Ispanijos dalyje. Vaikystėje įstojo į organizaciją „Katalikiškas judėjimas“, pilietinio karo metais slapta atnešdavo tikintiesiems komunijos, kol galiausiai buvo suimtas ir pasodintas į kalėjimą. Po karo dirbo laikraštyje „Aš“, kuris Francisko Franko valdymo pabaigoje tapo lyg ir opozicija diktatoriui, ir kituose katalikiškuose leidiniuose.

1942 m. jis susirgo stuburo uždegimu, po kurio visam gyvenimui liko sėdėti neįgaliojo vežimėlyje. Kai jam paralyžiavo dešinę ranką, pradėjo rašyti kairiąja, o suparalyžiavus ir kairiąją, pradėjo diktuoti. 1962 m. žurnalistas apako. Negandos jo nepalaužė, jis neprarado humoro jausmo.

Žurnalistas įsteigė žurnalą sergantiesiems bei neįgaliesiems, parašė devynias knygas. 2007 m. popiežius įvertino jo dvasinę stiprybę atsispirti ligoms ir kančioms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją