Pernai spalį Vilniaus apygardos teismas atmetė pirmąjį LRTC prašymą taikyti 3,6 mln. litų vertės ieškinio laikinąsias apsaugos priemones, motyvuodamas tuo, kad areštavus LRT turtą būtų pažeistas Lietuvos gyventojų viešasis interesas.

Sausio viduryje Lietuvos apeliacinis teismas patvirtino šią nutartį. Tuo pat metu LRTC padidino ieškinio sumą LRT nuo 3,6 mln. iki 4,6 mln. litų.

LRT advokatas Gintautas Bartkus BNS sakė, kad nepaisant teisminių procesų, su LRTC toliau bandoma susitarti taikiai.

"Derybos vyksta, abi pusės rodo norą susitarti taikiai. Suma yra pakankamai didelė ir derybos apima gana ilgą laikotarpį. Kalbamasi ir dėl pateiktų sąskaitų, ir dėl jų tikslumo, ir dėl sutartinių įsipareigojimų. Pagal tai, kad yra daug sudėtingų techninių niuansų, galima prognozuoti, kad derybos dėl taikaus ginčo išsprendimo truks ne savaites, o apie porą mėnesių", - kalbėjo G.Bartkus.

LRTC generalinis direktorius Gediminas Stirbys BNS patvirtino, jog su visuomeniniu transliuotoju tebesiderama, tačiau rezultatų laukti, anot jo, kol kas per anksti, todėl teisme ginčai ir nebuvo sustabdyti.

"Teisminis procesas su LRT nebuvo nutrūkęs ir jis vyksta toliau. Tai netrukdo abiem šalims šnekėtis ir ieškoti įvairių ginčo sprendimo būdų. LRT pareiškus pageidavimą susitarti taikiu būdu mes sutikome ieškoti būdų, kaip išspręsti ginčą taikiu būdu, vyko bendri susitikimai ir pokalbiai, tačiau apie derybų rezultatus kalbėti kol kas per anksti", - BNS sakė G.Stirbys.

Abiejų organizacijų ginčą, kaip BNS sakė teismo atstovė Asta Augonienė, teismas toliau nagrinės kovo 16 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją