Ši, tiek savo turiniu, tiek formos sprendimais novatoriška laida kalbės apie amžiną kartų konfliktą ir stengsis mažinti įtampą tarp suaugusiųjų ir jaunimo kultūrų.

“Laida S” remiasi prielaida, kad santykiai tarp dviejų skirtingų jaunimo ir suaugusiųjų kultūrų yra komplikuoti dėl tarpusavio supratimo ir kalbėjimosi stokos, todėl pagrindinė laidos idėja – informuoti bei suteikti praktinių žinių suaugusiems apie jaunimą, tokiu būdu skatinant konstruktyvų dialogą ir supratimą tarp abiejų kultūrų.

Laida pristatys žiūrovams problemas, keliančias daugiausiai nesutarimų, neaiškumų bei konfliktų tarp jaunimo ir suaugusiųjų (jaunimo kultūra: pop ir alternatyvioji kultūros, pagrindinės jaunimo erdvės, saviraiškos būdai, mokyklinis gyvenimas, kvaišalų vartojimas, jaunimo jausmų raiškos, kelionės autostopu ir pn.).

Laidoje bus analizuojamos įvairios konfliktinės situacijos, apžvelgiamos Lietuvos bei užsienio patirtys, o svarbiausia - bus ieškomi pozityvūs esamų problemų sprendimo būdai.

Laidos kūrybinė grupė paminėjo, kad tarp jaunimo ir suaugusių kylančias problemas analizuos ar jaunimo kultūros reiškinius aiškinsis ne tik televizijos ekrane – planuojama organizuoti įvairias akcijas bei renginius, skatinančius paties jaunimo ir suaugusių tarpusavio kalbėjimąsi ir nesutarimų sprendimą.

„Laidoje S“ žiūrovą po jaunimo pasaulį vedžios jauna ir perspektyvi kūrybinė grupė: laidos vedėja aktorė Adrija Čepaitė, o laidą rengs prodiuserinė kompanija Masmeda ir Pilietinių iniciatyvų centras.

Savaitinė 30 min. trukmės laida bus transliuojama kiekvieną penktadienį 17.30 val.

Laida skirta suaugusiems, turintiems įvairius santykius su jaunimu (tėvai, policininkai, socialiniai darbuotojai, pedagogai ir pan.), tačiau akivaizdu, jog tiek savo tematika, tiek dinamiška vaizdine interpretacija turėtų sudominti ir jaunimą).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją