Geriausia radijo laida išrinkta populiariausia Lietuvos radijo (LR) laida „Ryto garsai“, geriausia televizijos laida tapo žinių konkursas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“. Geriausiu radijo vedėju/žurnalistu pripažintas Marius Andrijauskas, dirbantis radijo stotyje „Opus 3” bei LR rengiantis sporto žinias.

Geriausiu Lietuvos televizijos (LTV) vedėju pripažintas Audrius Rakauskas, geriau žinomas kaip Gustavas iš „Gustavo enciklopedijos“. 10 metų „Gustavo enciklopediją“ kuriantis A. Rakauskas atsiimdamas apdovanojimą uždainavo Gustavo dainelę.

LTV profesionalu tapo operatorius Gintautas Raila, radijo profesionalu pripažinta LR žurnalistė Aušra Jūraitė.

Padėkos „Bitinukas“ atiteko per LR transliuojamos „Tetos Betos viktorinos“ kūrėjai Bernadetai Lukošiūtei.

I.Degutienė sužinojo nesanti panaši į močiutę

Apdovanojimų metu nepamiršti ir jubiliejai. Pasveikinti 20 metų minintys Nijolės Baužytės „Mūsų miesteliai“, Neringos Čereškevičienės „Tele bim-bam“ bei 40-metė „Panorama“.
Išklausyti sveikinimų ant pakylos kopė kelios „Panoramos“ kartos – nuo pirmojo vedėjo Česlovo Juršėno iki šiandienos „Panoramos“ balso Marijaus Žiedo.

Pasak „Panoramą“ sveikinusios Seimo pirmininkės Irenos Degutienės, 20 metų „Panoramai” buvę sunkūs, o kitus 20 metų kad ir kur gyvenantys žmonės laukia naujausių, tvarkingai parengtų, teisingų, įvairias nuomones atspindinčių žinių. „Panoramai“ dovanojusi dekoratyvinį angelą, Seimo pirmininkė linkėjo noro skleisti teisingą žodį ir teisingą informaciją.

„Noriu pasakyti vyresniosios kartos vardu, kad mes nekentėjome – nors buvo ir tekstai suredaguoti, reikėjo žiūrėti, kad nenukryptum, nesufantazuotum. Bet, patikėkite, tai buvo viena Lietuvos televizija – žinojome, kad kiekvienoje pamiškėj, kiekviename namelyje kažkas mūsų laukia. Laukia tos informacijos, kurią pateikdavome, mes buvome laimingi, nes mes dirbome, tik gaila, kad nesulaukėme tų laikų kaip dabar – žvaigždės, žvaigždutės, žvaigždynai – čia jau blogiau“, - teigė „Panoramoje“ dirbusi legendinė diktorė Stasė Stankevičienė.

LTV Naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis juokavo, kad kaip pažiūrėjęs į Seimo pirmininkę nepasakysi, kad ji – močiutė, taip pažiūrėjęs į „Panoramos“ moteris nepasakysi, kad jos – veteranės.

B.Lukošiūtės meilė – radijas

Bernadeta Lukošiūtė
„Aš pati dūzgiu kaip bitutė nuo 1969 m., gal ir visas avilys greitai susirinks mano namuose“, - DELFI kalbėjo antrąjį gyvenime „Bitinuką“ gavusi B. Lukošiūtė.

Nors B. Lukošiūtė 40 metų atidavė LR, daug kas ją labiau prisimena kaip „Labanakt, vaikučiai” ir „Dainų dainelės“ vedėją. „Visi tai prisimena. Ačiū Dievui, gal dar ne taip sparčiai pasikeičiau, jeigu atpažįsta gatvėje, šypsosi trisdešimtmečiai – tie, kurie buvo vaikai, kai vedžiau tas laidas“, - prisiminė B. Lukošiūtė.

11 metų „Tetos Betos viktoriną“ per LR vedanti B. Lukošiūtė pasakojo viską daranti pati – ieško klausimų, rengia ir veda laidą. „Man patinka skaityti knygą. Galėčiau internete skaityti – moku naudotis, galėčiau kuo puikiausiai. Bet man patinka knygą atsiversti, jausti jos kvapą, patinka ranka rašyti. Aš taip senoviškai skaitau knygas, ką randu, rašau ranka į savo užrašų knygeles“, - pasakojo pašnekovė.

40 metų radijuje dirbanti B. Lukošiūtė prisipažįsta labiau mylinti radiją. „Radijas yra mano didžioji meilė. Televizija visada buvo šalia, niekada nedirbau vieno darbo. Net tada, kai dirbau televizijoje, visą laiką dirbau radijuje, iš jo niekur nebuvau dingusi“, - teigė Teta Beta.
Nors, pasak jos, per 40 darbo metų tobulėjo technologijos, tačiau jos niekada nepadės, jei nemylėsi ir negerbsi savo darbo.

Vakaro metu apdovanoti ir LR metų žmogumi tapęs ūkininkų turgelių koordinatorius Mindaugas Maciulevičius bei „Klasikos“ programos „Ryto allegro“ laidos klausytojų išrinktas „Metų kultūros šviesulys“ – bibliotekininkė Irena Milerienė iš Kėdainių rajono.

Dar 1994 m. tuometinio LRT generalinio direktoriaus Laimono Tapino sugalvoti „Bitinukai“, anksčiau vadinti „Bitėmis“, šįmet teikti 9-ąjį kartą. Šįmet metų geriausius galėjo rinkti visi LRT klausytojai ir žiūrovai. Vakaro metu koncertavo Rafailas Karpis, Kęstutis Jablonskis, Gintarė Karaliūnaitė, Stasys Povilaitis, Ona Kolobovaitė, Kastytis Kerbedis, Eva ir kt.

„Bitinukų“ šventę vedė „Labo rytas“ vedėjas Ignas Krupavičius bei į LTV grįžusi Regina Jokubauskaitė. Reginį galės pamatyti ir LTV žiūrovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją