Žurnale spausdinami praktinio pobūdžio straipsniai, specialistų konsultacijos, teismų praktikos pavyzdžiai darbo, įmonių veiklos, civilinės, finansų teisės klausimais, nagrinėjamos teisinės problemos, su kuriomis savo kasdieniame darbe dažniausiai susiduria ar gali susidurti įmonės juristas, personalo specialistas, buhalteris ir vadovas.

„Juristo“ vyriausiasis redaktorius teisininkas Vaidotas Dauskurdas pabrėžia, kad žurnale bandomos išaiškinti ir pateikiamos įmonėje kylančios teisinės problemos ne mokant, o analizuojant ir rekomenduojant galimus jų sprendimo būdus.

Pirmajame žurnalo numeryje išsamiai aptariami įmonės komercinių paslapčių apsaugos ypatumai, terminuotų darbo sutarčių sudarymo galimybės įsigaliojus naujajam Darbo kodeksui, kasmetinių papildomų atostogų suteikimo tvarka, apžvelgiamos civilinio proceso naujovės. Diskutuojama, kokią įtaką įmonės juristo darbui turės Lietuvos narystė Europos Sąjungoje.

Pateikiamos ir piktnaudžiavimo instituto taikymo praktinės problemos svarstant, ar pačiam mokesčių administratoriui nesuteikta galimybė piktnaudžiauti diskrecijos teise, aptariama kreditorių teisė perleisti hipotekos reikalavimą, psichologai pataria, kaip išvengti streso darbe.

Žurnalas šiais metais dar pasirodys spalį ir gruodį, o nuo 2004 metų – kiekvieną mėnesį. Žurnalo leidėja – UAB „Pačiolis“, taip pat leidžianti specializuotus žurnalus „Vadovo pasaulis“, „Apskaitos ir mokesčių apžvalga “ ir naują žurnalą biuro vadybininkams – „Sekretorė“.

Žurnalo „Juristas“ pirmąjį numerį jau galima prenumeruoti arba įsigyti bendrovės „Pačiolis“ prekybos vietose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją