„Jau darbe, - pirmadienį DELFI sakė J. Butkevičienė. - Grįžimas kaip grįžimas, nors administracija netrykšta entuziazmu. Bet toks buvo teismo sprendimas.“

TV3 vadovės Lauros Blaževičiūtės komentaro gauti nepavyko – ji nuo pat pirmadienio ryto nekėlė ragelio.

Kaip žinoma, gruodžio pradžioje Vilniaus apygardos teismas paskelbė, jog iš Žinių tarnybos vadovės pareigų atleista J. Butkevičienė turi būti gražinta į darbą. Televizijos atstovai esą nepateikė įrodymų, jog žurnalistė negali būti grąžinta į darbą dėl atliktos reorganizacijos. Tokiu būdu teismas patenkino jos apeliacinį skundą dėl gegužę priimtos Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nutarties, kad žurnalistė iš darbo buvo atleista neteisėtai, tačiau į šias pareigas grįžti negali.

Be to, Vilniaus apygardos teismas nurodė, kad J. Butkevičienei turi būti sumokėtas daugiau kaip 300 Lt už vieną dieną siekiantis darbo užmokestis skaičiuojant nuo gegužės 8 dienos.

TV3 televizijai atstovaujanti advokatė anksčiau BNS sakė, kad ši teismo nutartis bus skundžiama kasacine tvarka.

TV3 J. Butkevičienę atleido sausį, nes, anot televizijos, ji viršijo įgaliojimus. Prieš kurį laiką ji buvo pasirašiusi žiniasklaidos priemonių kreipimąsi į šalies vadovus dėl žurnalistų darbo apribojimų parlamente panaikinimo. Pernai gruodį Seimo valdyba nustatė akredituotų žurnalistų kvotą – ne daugiau kaip po 3 žurnalistus, fotografus ir operatorius nuo redakcijos. Kartu buvo apribotos vietos, kuriose galima filmuoti ar fotografuoti. Vėliau kvotos buvo atšauktos, bet kiti ribojimai palikti.

Žurnalistė televizijoje TV3 dirbo nuo 1995 m, o Žinių tarnybai vadovavo nuo 1999-ųjų.

Pastaraisiais mėnesiais J. Butkevičienė vedė Lietuvos laidą „Paskutinis klausimas“, tačiau jau šį pirmadienį vietoj jos žiūrovai išvys „Teisę žinoti“. Kai šeštadienį posėdžiavę Lietuvos radijo ir televizijos tarybos nariai vėl pažėrė kritikos žurnalistei, Lietuvos televizijos vadovas Rimvydas Paleckis pranešė, kad autorinė sutartis su J. Butkevičiene abiejų pusių sutarimu nutraukta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją