Kaip rašoma antradienį išplatintame LRT pranešime spaudai, LNK žinių tarnyba pirmadienį prašė "Pinigų kartos" turimo slapto įrašo, tačiau jo negavo.

Slaptame įraše girdimas, kaip manoma, Valstybinės lošimų priežiūros komisijos narys Sergejus Jovaiša, konsultuojantis Klaipėdos verslininką, susijusį su lošimais.

Slapto įrašo dalį, kurioje girdėti, kaip manoma, S.Jovaišos balsas, LNK vis dėlto parodė per žinias pirmadienio vakarą. Ši ištrauka, LRT teigimu, yra identiška ištraukai, anksčiau parodytai per laidos "Pinigų karta" anonsą LTV eteryje.

LTV mano, kad jos teisių pažeidimą galima įžvelgti ir tame, kad LNK žinių tarnyba panaudojo būtent "Pinigų kartos" anonse rodytus kadrus, o ne kitus slapto įrašo epizodus.

LNK žinių tarnybos vadovas Edmundas Jakilaitis neatsakė BNS, iš kur jo LNK gavo minėto įrašo ištrauką. To nepranešė ir "Pinigų kartos" kūrėjai. E.Jakilaitis reiškė įsitikinimą, kad šios medžiagos LTV nefilmavo, todėl ji nesanti šios televizijos nuosavybė.

Pasak E.Jakilaičio, įrašą padarė vienas Klaipėdoje gyvenantis verslininkas, o iš kur jį gavo LNK, yra "žurnalistų reikalas".

Visas slaptas įrašas buvo parodytas antradienį 21 valandą laidoje "Pinigų karta". Po laidos jos kūrėjai žada juostos kopijas perduoti Valstybinei lošimų priežiūros komisijai ir Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

"Pinigų kartos" anonsas paskatino Valstybinę lošimų priežiūros komisiją kreiptis į STT bei Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją su prašymu atlikti tyrimą. Tuo tarpu savo įgaliojimus komisijoje sustabdė jos narys, kadaise gerai žinomas krepšininkas S.Jovaiša.

LTV žinių tarnybos vadovas Audrius Lelkaitis, "Pinigų kartos" vedėjas Andrius Tapinas ir E.Jakilaitis anksčiau kartu dirbo LNK žinių tarnyboje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją