Komisijos nariai vieno balso persvara pritarė pasiūlymui, pagal kurį televizijos tinklai nuo šios galės valdyti stotis, bendrai apimančias 45 procentus nacionalinės žiūrovų auditorijos.

Keturios pagrindinės žiniasklaidos korporacijos - NBC, ABC, CBS ir "Fox" - nuo šiol galės pirkti vietos televizijos tinklus tokiose stambiose rinkose kaip Atlanta, Detroitas ir San Franciskas.

Komisijos pirmininkas Michael Powell (Maiklas Pauelas) pareiškė, jog naujųjų taisyklių prireikė, norint atspindėti naujų žiniasklaidos šaltinių, tokių kaip internetas ir kabeliniai tinklai, pasirodymą rinkoje, nes ankstesnės taisyklės buvo patvirtintos dar 5-ąjį dešimtmetį.

Tuo tarpu naujų priemonių priešininkai aiškina, jog taisyklės išprovokuos susiliejimų ir perėmimų bangą. Vis dėlto reikia pažymėti, kad susijungimai tarp keturių rinkos milžinių yra uždrausti.

Pagal naująsias taisykles, bendrovė gali valdyti dvi televizijos stotis rinkose, kuriose yra ne mažiau kaip penkios stotys. Tuo tarpu rinkose, kuriose yra 18 stočių, pavyzdžiui, Los Andžele, bendrovė galės valdyti tris stotis.

Rinkose su 9 televizijos stotimis bendrovė gali valdyti dienraštį, televizijos stotį ir kelias radijo stotis. Rinkose, kuriose yra nuo 4 iki 8 stočių, taisyklės bus griežtesnės.

Iš karto po komisijos balsavimo rezultatų paskelbimo abiem Kongreso partijoms atstovaujanti senatorių grupė paskelbė ketinanti siekti sugrįžti prie ankstesnių taisyklių, kuriose vienam žiniasklaidos konglomeratui leidžiama aprėpti ne daugiau kaip 35 procentus bendros nacionalinės auditorijos.

Senatoriams pritaria ir gausybė vartotojų teisių apsaugos grupių, tvirtinančių, jog dėl naujųjų taisyklių "vartotojai sulauks daugiau blogo iš to, ką gali pasiūlyti žiniasklaidos bendrovės, ir mažiau gero".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją