Padalinį "BertelsmannSpringer" įsigijo dvi Didžiosios Britanijos investicinės grupės "Cinven" ir "Candover", remiamos pensijų fondų. Sausio mėnesį britų investuotojai įsigijo mažesnę olandų leidybos grupę "Kluwer Academic Publishing" (KAP).

Sandorio kaina yra didžiausia kada nors sumokėta už Vokietijos leidybos įmonę ir maždaug 1,3 karto viršija 731 mln. eurų siekiančius "BertelsmannSpringer" metinius pardavimus. Mokslinių, techninių ir medicininių knygų leidyba yra viena pelningiausių sektoriaus sričių.

"Bertelsmann" teigimu, parduotas padalinys valdo 70 leidyklų Belgijoje, Kinijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, didžiojoje Britanijoje, Indijoje, Italijoje, Japonijoje, Kroatijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, Ispanijoje, Čekijoje, Vengrijoje ir JAV. "BertelsmannSpringer" dirba 5 tūkst. 282 darbuotojai.

Savo padalinį rinkai "Bertelsmann" pasiūlė praėjusiais metais, kai "BertelsmannSpringer" nepavyko įgyvendinti grupės iškeltų ambicingų pelningumo tikslų.

Be to, žiniasklaidos grupė stengėsi sumažinti skolas išparduodama nepagrindinį turtą, o "BertelsmannSpringer" pardavimai tesudarė 3,7 proc. grupės apyvartos. "Bertelsmann" viršijo savo pačios nusistatytą skolinimosi ribą, kai praėjusiais metais už 3 mlrd. dolerių įsigijo JAV muzikos bendrovę "Zomba".

"Bertelsmann" vadovas Gunteris Thielenas (Giunteris Tilenas) atmetė teiginius esą grupės ateitis sietina su populiariąja žiniasklaida, įskaitant televiziją ir muzikos bendroves. Grupė tebevaldo JAV įsikūrusią didžiausią pasaulio leidėją "Random House".

Britų bendrovės kovoje dėl "BertelsmannSpringer" nurungė pastarosios vadovą Juergen'ą Richterį (Jurgeną Richterį), kurį rėmė JAV investicinė grupė "Blackstone".

"Cinven" ir "Candover" tikisi išnaudoti "BertelsmannSpringer" ir iš "Wolters Kluwer" įsigytos KAP sujungimo privalumus. "BertelsmannSpringer" atstovė Sabine Schaub (Sabina Šaub) minėjo, kad sujungti padaliniai taps antrąja pagal dydį pasaulyje mokslinių, techninių ir medicininių knygų leidėja.

"BertelsmannSpringer" nėra susijusi su panašaus pavadinimo Vokietijos spaudos grupe "Springer".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją