Istorija prasidėjo 1972 metų birželį. Grupelė žmonių buvo pagauti įsilaužimo į Watergato pastatą metu. Ten įsikūrusioje demokratų būstinėje įsibrovėliai norėjo palikti pasiklausymo įrangą.

Žurnalistas R. Smithas teigia, kad po dviejų mėnesių – paskutinę darbo „New York Times“ dieną – jis pietavo su Patricku Gray, svarbiu FTB pareigūnu. Šis žurnalistui atskleidė slaptas Watergato skandalo tyrimo detales, papasakojo apie politikų dalyvavimą nusikaltime ir R. Nixono bendražygių bandymus dangstyti nusikaltimo užsakovus.

R. Smithui tokių detalių neužteko, tad jis pasidomėjo, ar į skandalą yra įsipainioję aukščiausio rango pareigūnai. P. Gray užsiminė, kad su skandalu yra susijęs ir prezidentas.

Po pietų žurnalistas skubiai papasakojo istoriją redaktoriui, bet jis neatkreipė dėmesio į žurnalisto suteiktą informaciją.

Kitą dieną R. Smithas paliko darbą laikraštyje dėl teisės studijų.

„Aš toliau skaičiau laikraštį ir nepastebėjau mano pasiūlytos istorijos. Galėjau tik numanyti, kad „New York Times“ sužinojo, jog istorija – neteisinga“, – BBC pasakojo jis.

Dabar jau 89 metų buvęs „New York Times“ redaktorius B. Phelpsas teigia neatsimenantis, kodėl jis neatkreipė dėmesio į R. Smitho papasakotą istoriją. Praėjus savaitei po reikšmingo pokalbio, redaktorius pasiėmė mėnesį atostogų.

Watergato skandalu susidomėjusiems „Washington Post“ žurnalistams Bobui Woodwardui ir Carlui Bernsteinui buvo lemta pelnyti šlovę.

Vėliau paaiškėjo, kad jų informatorius – Markas Feltas – buvo P. Gray atstovas.