Naujo etikos inspektoriaus klausimas pirmadienį svarstytas ŽLEK posėdyje. Į etikos inspektorius visuomeninės organizacijos pasiūlė du kandidatus – R. Gudaičio patarėją Deividą Velką ir psichiatrą L. Slušnį. Pasak ŽLEK pirmininkės Editos Žiobienės, pirmadienį jie pristatė savo programas ir atsakė į komisijos narių klausimus.

D. Velką palaikė 5 komisijos nariai, už L. Slušnį balsavo 9. L. Slušnio kandidatūrai dar turės pritarti Seimas. R. Gudaitis yra žadėjęs eiti pareigas, kol ŽLEK pateiks kandidatą.

Žurnalistų etikos inspektorius prižiūri, kaip įgyvendinamos Visuomenės informavimo įstatymo nuostatos. Inspektorius nagrinėja suinteresuotų asmenų skundus dėl žiniasklaidoje pažeistos jų garbės ir orumo, teisės į privataus gyvenimo apsaugą pažeidimo, užtikrina Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo reikalavimų vykdymą. Inspektoriaus kandidatūrą ŽLEK teikimu 5 metams tvirtina Seimas.

Žurnalistų etikos inspektoriumi skiriamas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos pilietis, turintis aukštąjį išsilavinimą bei pareigoms atlikti būtiną kompetenciją. Inspektoriumi negali būti Seimo, Vyriausybės nariai, politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai. Inspektorius bei jo šeimos nariai negali būti susiję darbo santykiais su visuomenės informavimo rengėjais ir (ar) platintojais, negali turėti visuomenės informavimo rengėjų ir (ar) platintojų akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją