Iki šiol LRT gaudavo išskirtines transliacijos teises būdama Europos transliuotojų sąjungos (EBU) nare. Dėl minėto IOC ir „SPORTFIVE International” susitarimo, nuo 2014 m. dėl transliacijos teisių LRT greičiausiai teks konkuruoti su komerciniais kanalais.

Dėl to LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius sausį apgailestavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Generalinės asamblėjos sesijoje.

Kaip DELFI sakė LRT atstovas ryšiams su visuomene Vytaras Radzevičius, 2010 m. Vankuverio ir 2012 m. Londono olimpines žaidynes LRT dar transliuos. Pasak jo, dėl tolimesnių olimpiadų transliacijų kalbėti dar anksti. V. Radzevičius nesiryžo komentuoti, ar LRT bus finansiškai pajėgi konkuruoti su komerciniais kanalais.

„SPORTFIVE International” įgijo visų rūšių olimpiados transliacijos teises 40 Europos šalių, tarp jų Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Turkijoje, Jungtinėje Karalystėje. Kaip teigiama IOC pranešime, „SPORTFIVE International” Europos šalyse ieškos transliacijų partnerių. Šie privalės įsipareigoti transliuoti mažiausiai 200 valandų iš vasaros olimpiados ir 100 valandų žiemos olimpinių žaidynių akimirkų. Tačiau olimpiada negalės būti transliuojama per mokamus kanalus - žiūrovams turi būti sudaroma galimybė sporto šventę stebėti nemokamai.

Jau sutarta, kad Italijoje olimpiadą transliuos „SKY Italia”, Turkijoje – „FOX Turkey”.

IOC prezidentas Jacquesas Rogge aiškino, kad sutartis su „SPORTFIVE International” reiškia naują erą olimpinių žaidynių transliacijose. Pasak jo, IOC siekia, kad olimpines žaidynes galėtų stebėti kuo daugiau žmonių. IOC pažymi, kad su EBU dar bus dirbama 2010 ir 2012 m. olimpiadose. IOC su EBU bendradarbiavo 52 metus.

Kaip pranešė Lenkijos spauda, už teisę transliuoti Vankuverio ir Londono olimpiadas EBU sumokėjo 740 milijonų dolerių. 2014-2016 m. olimpiadų transliacijų paketą IOC norėjo EBU parduoti už 1 milijardą dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją