Savaitraščio vyriausioji redaktorė Indrė Makaraitytė DELFI pasakojo, kad sausį „Atgimimas“ neleistas pristigus pinigų. „Tačiau jau pradėjome eiti ir manau, kad viskas bus gerai“,- sakė I. Makaraitytė.

Savaitraštis „Atgimimas“ – nekomercinis leidinys, kurio pagrindinis pajamų šaltinis yra nekomercinę ir kultūrinę žiniasklaidą remiantis Fondas. Šįmet pagal šviečiamojo pobūdžio leidinių paramos programą „Atgimimui“ skirta 245 tūkst. litų – daugiausia per leidinio gyvavimo istoriją.

Kol kas „Atgimimas“ išeina plonesnis – 12 puslapių - ir nespalvotas, tačiau I. Makaraitytė tikisi, kad kovą pavyks ir spalvas atgauti, ir sustorėti.

Savaitraštis „Atgimimas“ – pirmasis nepriklausomos Lietuvos periodinis leidinys. „Atgimime“ savo karjerą pradėjo daug garsių Lietuvos žurnalistų, o šiuo metu tai – vienas iš nedaugelio leidinių, gerbiančių ir taikančių žurnalistų etikos normas, jame nėra paslėptos politinės ir komercinės reklamos.

„Atgimimas“ taip pat kasmet rengia Nacionalinio diktanto ir „Padovanok Lietuvai viziją“ konkursus, sulaukusius didelio visuomenės palaikymo ir dėmesio.

Laikraščio leidybą ir įvairius projektus taip pat remia bendrovės „Eika“, su kuria kartu rengiamas konkursas „Padovanok Lietuvai viziją“, „Omnitel“, „Falck Security“, „ARX Baltica“, UPS, taip pat Latvijos verslininkas Valdemaras Valkiūnas ir daugelis kitų partnerių.

Viešosios įstaigos, leidžiančios savaitraštį, dalininkai yra I. Makaraitytė ir Sigitas Babilius. Įmonei vadovauja direktorė Dalia Jankaitytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją