Penktadienį Prezidento darbotvarkėje buvo numatyti R.Pakso interviu Nacionalinei televizijai, taip pat LNK bei TV4 kanalams. Visi šie susitikimai įvyko.

J.Butkevičienė mano, kad TV3 televizijos žurnalistai Prezidento nemalonę užsitraukė interviu išvakarėse paprašę profesionalių psichiatrų įvertinti žmonių prisirišimą prie aiškiaregių.

Užkliuvo mediko komentaras

Vilniaus psichoterapijos ir psichoanalizės centro vadovas Raimundas Alekna TV3 pareiškė, jog žmonių tikėjimą aiškiaregiais galima aiškinti psichologine priklausomybe.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras tvirtino, kad šis reiškinys medicinoje vadinamas psichologine simbioze: „Tai būsena, kai žmogui reikia nuolatinės aiškiaregių pagalbos. Tai yra lyg savotiškas ramstis žmogui jaučiantis nepakankamai saugiai“.

R.Alekna aiškino, kad taip kartais nutinka ir žmonėms bendraujant su psichologais: „Pasitaiko, kad pacientai aklai tiki savo psichiatrais, vykdo kiekvieną jų nurodymą ir tampa priklausomi“.

Psichiatrai įspėjo, jog kartais žiniuoniai gali manipuliuoti tokia priklausomybe, ypač jei ja serga svarbūs asmenys, galintys išgarsinti ir pačius aiškiaregius.

Domėjosi Prezidento sveikata

TV3 atstovai taip pat spėjo, jog Prezidentūrai galėjo nepatikti ir iš anksto pateikti klausimai, kuriuos žurnalistai ketino pateikti Prezidentui.

Žurnalistai ketino R.Pakso paklausti apie mirtiną ligą, nuo kurios L.Lolišvili esą jį išgydė, taip pat – apie dabartinę Prezidento sveikatos būklę.

Korespondentai taip pat buvo parengę klausimus apie R.Pakso patarėjus, įklimpusius į skandalingas istorijas, bei kaip šalies vadovas vertina savo patarėjos Dalios Kutraitės-Giedraitienės pareiškimus apie konfliktą su bendrovės „Avia Baltika“ vadovu Jurijumi Borisovu.

Darbotvarkėje neliko vietos

Prezidento atstovas Rosvaldas Gorbačiovas vakar patvirtino, kad iš anksto planuotas R.Pakso interviu TV3 žinių laidai buvo atšauktas ketvirtadienio vakarą.

R.Gorbačiovas paaiškino, kad Prezidentas negalėjo duoti interviu visoms televizijoms.

„Nebuvo galimybės visos dienos skirti žiniasklaidai“, – teigė pats TV3 interviu su Prezidentu inicijavęs R.Gorbačiovas.

Jis paneigė, kad tokiam apsisprendimui įtakos galėjo turėti išvakarėse TV3 „Žinių“ parodytas reportažas ar Prezidentui paruošti klausimai.