Minėta reklama skelbiama ir per Lietuvos radiją, ir pirmuose spaudos puslapiuose. „Tai tokia grubi klaida“, - DELFI sakė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė. Ji patvirtino, kad M. Drobiazko ir P. Vanagas jaunos lietuvių poros niekada netreniravo. Nuo pavasario K. Copely ir D. Stagniūnas treniruojasi pas geriausią JAV trenerį Igorį Shpilbandą, paruošusį daug pasaulio čempionų ir prizininkų bei olimpinių žaidynių prizininkų. Poros choreografė - Marina Zueva.

Pasak L. Vanagienės, tokios reklamos atrodo kvailai ir nežinia kam naudingos. Beje, TV programoje LRT nurodo, kad bus transliuojami „porų sportiniai šokiai, trumpoji programa“ ir „porų sportiniai šokiai, laisvoji programa“. Čiuožimo federacijos vadovė patikslina, kad ir čia LRT įvėlė klaidą, nes tokios rungties dailiajame čiuožime nėra. Yra tik „Porinis čiuožimas“, kur sportininkai atlieka trumpąją ir laisvąją programas. Tad anonsuose ir programose turėtų būti rašoma „Poros. Trumpoji programa“ ir „Poros. Laisvoji programa“.

LRT atstovas ryšiams su visuomene Vytaras Radzevičius DELFI sakė, kad radijo reklamose įsivėlė klaida, tačiau ji jau ištaisyta. Pasak V. Radzevičiaus, pirmadienį M. Drobiazko ir P. Vanagas reklamose esą nebebuvo minimi. Tačiau iš tikrųjų radijo klausytojai melagingą reklamą girdėjo ir pirmadienio rytą. Be to, melaginga reklama išspausdinta ir kai kuriuose pirmadienio dienraščiuose.

LRT atstovas pripažino, kad klaida įsivėlė ir anonsuojant porų varžybas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją