Jo teigimu, EK užkliuvo tai, kad remdama kai kurias žiniasklaidos priemonių grupes Lietuva "skriaudžia" kitas. Pasak ministro, EK reikalauja, kad išimtimis nebūtų pažeidžiami konkurencijos principai.

Valstybė per Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą remia kultūros, meno leidinių, šviečiamojo pobūdžio leidinių, regioninės žiniasklaidos, radijo ir televizijos, internetinės žiniasklaidos, vaikų ir jaunimo kultūrinio švietimo projektus. 2008 metais Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas 5,8 mln litų paskirstė 184-iems projektams. Iš viso paramos prašyta 260-čiai projektų.

"Kitą savaitę mes turėsime visą kompleksą suderintų sprendimų tiek dėl paramos spaudos platinimui, ką numato įstatymas, - laikraščiams, spaudai įstatymas reikalauja suteikti paramą jų platinimui. Taip pat turėtų būti parengti sprendimai realizuojant jau mūsų Vyriausybės nuostatą - atsisakius PVM lengvatų numatyti specialią paramą kultūrinei, regioninei ir vietinei spaudai per Spaudos rėmimo fondą (Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą - BNS)", - sakė premjeras Andrius Kubilius.

Antradienį Vyriausybės pasitarime diskutuota dėl valstybės paramos laikraščių pristatymo paslaugų teikėjams.

"Mano nuostata buvo remti konkrečiai leidėjus ir jie savo tomis lėšomis galėtų disponuoti ir tai truputi palengvintų naštą pačiai leidybai", - savo poziciją žurnalistams dėstė R.Vilkaitis.

Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad valstybė remia nacionalinių, regioninių ir vietinių laikraščių pristatymo (surinkimo, paskirstymo ir pristatymo) prenumeratoriams paslaugų teikimą. Pagal įstatymą, laikraščių pristatymo paslaugų teikėjams gali būti kompensuojama iki 30 proc. patirtų išlaidų.

Pasak R.Vilkaičio, laikraščių platinimo rėmimui šiuo metu Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fonde numatyta per 1,2 mln. litų, dar 200 tūkst. eurų (beveik 700 tūkst. litų) paramai tikimasi gauti ir EK.

Nuo sausio spaudai taikomas 19 proc. PVM tarifas, o ne lengvatinis 5 proc. tarifas, kaip iki tol.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją