Sausio mėnesį skaitmeninės antžeminės televizijos siųstuvai visu pajėgumu pradėjo veikti Alytuje, Marijampolėje, Raseiniuose, Anykščiuose, Skuode ir Visagine.

Iš viso Lietuvoje jau veikia 20 siųstuvų, leidžiančių matyti iki 40 kanalų lietuvių, anglų, rusų ir kitomis kalbomis. Šiemet šalyje bus įrengti dar keli siųstuvai, sustiprinsiantys televizijos signalą ir taip pagerinsiantys paslaugos kokybę.

TEO Tinklo technologijų tarnybos vadovo Dariaus Didžgalvio teigimu, siųstuvų tinklo plėtra buvo vienas kertinių žingsnių plėtojant skaitmeninės televizijos paslaugas Lietuvoje ir rengiantis analoginės televizijos išjungimui 2012 metais. „Nuo praėjusių metų kovo teikiama paslauga „Skaitmeninė GALA“ jau spėjo tapti viena populiariausių - jos vartotojų skaičius viršijo 26 tūkstančius. Manome, kad pradėjus ją teikti visoje Lietuvoje, klientų daugės dar sparčiau“, - sakė D. Didžgalvis.

TEO nuo 2006-ųjų spalio privatiems klientams teikia ir internetinėmis technologijomis (IPTV) pagrįstos skaitmeninės televizijos „Interaktyvioji GALA“ paslaugas. Ji skirta klientams, norintiems daugiau interaktyvumo ir papildomų paslaugų, tokių kaip videonuoma, karaokė ar „Mano TV įrašai“.

Šiuo metu paslauga „Interaktyvioji GALA“ naudojasi daugiau kaip 40 tūkst. TEO klientų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją