Pasak LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus, atsižvelgiant į situaciją rinkoje bus atsisakoma kai kurių laidų. Kai kurios laidos gali būti sujungtos, tačiau kitąmet galbūt dalies laidų bus prašoma į eterį sugrįžti.

LRT vadovas tarybos nariams sakė, antikrizinis planas paprastas. Pradžioje bus optimizuojamas visuomeninio transliuotojo autoūkis, mat LRT esą visų pirma turi būti laidų gamintoja ir transliuotoja.

A. Siaurusevičius kalbėjo, kad po naujųjų metų turėtų labai mažėti „nepriklausomų prodiuserių kainos“. Tai jis siejo su pasikeitusia situacija rinkoje – prieš pusmetį prodiuserių kainas iškėlė atsidarinėjančios ir žmones viliojusios naujos televizijos.

„Kai kuriems kaštai bus mažinami labai, apie 50 proc., o nesutikus bus uždaromos laidos“, - sakė A. Siaurusevičius. Taip pat planuojama atsisakyti kai kurių tarptautinių projektų.

„Krizė yra krizė. Bus proga gal kai kur ir apsivalyti“, - teigė LRT vadovas. Daugiau, anot jo, bus žinoma sausį. „Vis tiek, kaip aš sakau, televizija turės transliuot, radijas turės transliuot, transliavo ir blogesniais laikais“, - kalbėjo A. Siaurusevičius.

Krizė LRT siejama su tuo, kad kitąmet, prognozuojama, turėtų mažėti pajamos iš reklamos. Be to, dar neaišku, kiek lėšų LRT bus atseikėta iš valstybės biudžeto. Biudžeto projekte LRT numatyta skirti 49 milijonus 677 tūkstančius litų. 2007 m. iš valstybės biudžeto LRT gavo 49,8 mln. Lt, dar gauta 31,1 mln. Lt komercinių pajamų. Taryba svarstė uždarame posėdyje

Kokios bus konkrečios Lietuvos televizijos (LTV) ir LTV2 tinklelių permainos, trečiadienį svarstyta uždarame tarybos posėdyje. Uždaro posėdžio A. Siaurusevičius nereikalavo, tačiau to paprašė LTV programų direktorius Jonas Banys. Mat, pasak J. Banio, tinklelio pertvarkomis labai suinteresuoti komerciniai kanalai. J. Banys teigė, kad apie tinklelių perpozicionavimą laidų prodiuseriai turi sužinoti ne iš posėdį stebinčios žiniasklaidos.

Vienas tarybos narys replikavo, kad konkurentai apie naujoves sužino ne iš spaudos. Kitas tarybos narys piktinosi, kad LRT posėdžius nušviečiantys žurnalistai paskutinio posėdžio metu rašė tik apie Dariaus Kuolio laidos likimą, tačiau ne apie kitus svarstytus klausimus. Už atvirą posėdį agitavo tarybos nariai Dainius Radzevičius ir Romas Sakadolskis. Tuo tarpu tarybos narys Rimvydas Valatka ragino nedaryti palaidos balos, svarstomą informaciją prilygino operatyvinei veiklai, nors tikino nenorįs nieko nuslėpti. „Jeigu jūs, pone Dainiau, norite, kad kitos televizijos sužinotų 2 savaitėm anksčiau, negu sužinos jau paskelbus tinklelį, jeigu norime komercinėms televizijoms anksčiau pranešti, darykime palaidą balą, varykime tiesiai į eterį“, - kalbėjo R. Vatatka. R.Paleckis: sieksime neatleisti LRT darbuotojų

„Visos įmonė sprendžia panašią problemą kaip ir LRT. Yra nežinomumas dėl kitų metų, neaiškumas dėl biudžetinio finansavimo ir reklamos lėšų. Aišku viena – bus mažiau, tačiau neaišku, kiek“, - po tarybos posėdžio DELFI sakė LTV direktorius Rimvydas Paleckis. Šis neaiškumas, pasak jo, ir neleidžia konkrečiai kalbėti apie tai, kas bus kitąmet.

R. Paleckis tvirtino, kad visų pirma bus atsisakoma prodiuserinių laidų – jose nedirba LRT darbuotojai. Kai tik bus žinomas biudžetas, LRT visas pertvarkas žada paskelbti. „Tikiuosi, kad nereikės mažinti darbuotojų, tikiuosi, kad mums pavyks išsisukti mažinant biudžetus, honorarus, galbūt algas, bet neatleidžiant žmonių“, - sakė LTV vadovas.

LRT atstovai kol kas neatskleidžia, kokių laidų laukia permainos arba kurios iš eterio gali išnykti. DELFI žiniomis, sunkmetis daugiausia gali paliesti LTV2 laidas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją